Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Tudnátok tippeket adni,...

Tudnátok tippeket adni, hogyan jöjjünk ki jól ebben a hónapban?

Figyelt kérdés

Ebben a hónapban úgy alakult, hogy 69.000 ftból kell megélnünk dec 5-ig a számlák kifizetése után. Ez 3 hétre lebontva 23.000 ft, napra lebontva 3285 ft. Ebben benne van a kaja pénz és minden egyéb. Tulajdonképpen semmit nem kell vennünk kaján kívül, ruhákból tele van a szekrény, nincs szükségünk újabbakra. Macskakaja kell, néha egy-egy fagyálló ill egy-két apróság ami közbejöhet. Párom mondta, hogy apukájától vagy tesójától tud kölcsön kérni, ha szükséges, de nem akarom, mert azt vissza kell adni. Jövő hónapban így is karácsony, akkor visszazökken minden a rendes kerékvágásba, de nem akarok plusz tartozással indítani.

Ez egy ilyen hónap, szeretném belőle kihozni a legjobbakat. Várok ezért minden felmerülő ötletet :)

2016. nov. 10. 18:21
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Ja és ráadásul a répa, fehérrépa, karfiol, karalábé mind fel lesz használva a húslevesbe és a borsólevesbe, annyit írtam fel, amennyit bele szoktam tenni. Pl nálam a borsólevesbe 0,5 kg borsó, 2 db répa, 1 db fehérrépa, fél karalábé, 1 kisebb fej karfiol és csirkeláb/csirkenyak stb megy... ugyanúgy a húslevesbe. A cukkiniből 2 dbot szándékszom venni és a 3 üveg bolognai ragu is fel lesz használva.. a darált húst 3 napra osztom el, a gyümölcsöt a levesbe szánom. A combot lesütöm, a karajt kirántom és elfogy minden, mert párom szeret enni.

Azért írtam le ezt a menüt, mert sose terveztem még előre, mindig napról napra főztem, ami épp eszünkbe jutott...

2016. nov. 10. 21:59
 12/27 anonim ***** válasza:
69%
ha most ki tudtok jönni 70-ből más hónapokban meg a duplája marad akkor tudtatok volna spórolni bőven,de mivel nincs spórolt pénzetek ezek szerint akkor csak elszórjátok valamire
2016. nov. 10. 22:21
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
ja meg az hogy itt kérdezed mi mennyibe kerül,ezek szerint nem nézted az árakat hogy tud mennyibe kerülnek
2016. nov. 10. 22:26
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
most hogy egy kicsit nem tudjátok tartani a szintet már bepánikolsz...nyugi,nem fogsz éhenhalni addig:)
2016. nov. 10. 22:32
 15/27 A kérdező kommentje:
Nem elszórjuk a pénzt, élünk. Mint a normális fiatalok.. havi 1-2 összejövetel, 1 mozi, 1 vacsi, 1 zöld sárkány barátnőmmel, könyvek, virágok, havi egy vásárlás, tankolás, nyáron nyaralások, bográcsozás, grillezés, szalonnasütés napi szinten. Ráadásul amióta összeköltöztünk, azóta jöttek folyamatosan a számlák, tartozások, de ezek és a jólét mellett is önerőből új ágyat, új tévét, új mikrót, új tűzhelyet, autót tudtunk venni. Most kicsit több lett a fizetnivalónk, mint szokott lenni, ezért maradt 69 hónap végéig... és ez tényleg csak annyira elég, hogy kaját vegyünk, meg macskakaját..Nekünk ez nagy érvágás. Mi nem vagyunk otthon ülős, unatkozós típus, nyáron minden nap mentünk valahova, vagy túlórázni vagy tóra vagy mozi, vagy vacsi stb... Nem néztük, hogy mennyiért veszünk ételt, azt vettük, amit megkívántunk s én páromtól soha nem tagadtam meg a jó falatokat vagy bármit, mert volt bizony olyan időszaka, mikor akkor evett, ha kapott ételt. Most ez 3 hét furcsa lesz..nagyjából egyébként tudom az árakat, csak saccper kb kíváncsi voltam, hogy mennyi lehet a végösszeg, mert ezt a feléből ki szeretném hozni, hogy mégiscsak legyen egyéb dolgokra is pénz.
2016. nov. 10. 22:40
 16/27 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy nem fogunk éhen halni nem is ez izgat :D Csak a kedves válaszoló kedves viselkedése... nem ismeri az életemet, beleugat, ahelyett, hogy a kérdésre válaszolna normálisan. Megkérdeztem, kb mennyibe jönnek ki ezek az ételek. Erre mit kapok? Szórom a pénzt... igen, valóban szórom a pénzt, mikor a régi, rozoga rekamét végre le tudtuk cserélni, a régi, hangyás tévét is egy újra és vettünk egy régi passatot, hogy ne busszal járjunk. Szeretem amikor ugatnak, de nem tudják, mennyi számlát fizetek havonta vagy, hogy mennyit dolgozunk érte. Csak az jön le, hogy nagyzolunk és nyivákolok... tanulj meg szöveget értelmezni, kedves...

Még egyszer a kérdés: saccper kb mennyire jön ki ez az egy heti ételmennyiség?

2016. nov. 10. 22:44
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

na most akkor megtudjátok milyen minimálbérből élni:)

fogd fel tapasztalatszerzésnek.

és az árakat ezentúl nézd meg jobban és rakjatok félre havi valamennyit,nem kell mindent elkölteni kell egy kis tartalék pont az ilyen időkre,tanulj belőle ha nem akarod még egyszer átélni:)

2016. nov. 10. 22:49
 18/27 A kérdező kommentje:
Nem tudtunk spórolni mert sok volt a fizetnivalónk és mindig volt valami, amit kellett venni az új házhoz. De egyébként most ezért terveztem menüt, hogy hátha sikerül :) És pl párom is ahelyett, hogy minden nap cigit venne, vett 140 gos dohányt és 3a óta - fizetés - azt szívja. 7 ezret spórolt már vele :) (Nem, nem fogja letenni.)
2016. nov. 10. 22:53
 19/27 anonim ***** válasza:
84%

én azt csináltam egyszer hogy egy hónapban minden fillér kiadást felírtam,mennyit mire és hónap végén kiszámoltam,rendszereztem és kijött hogy mennyi marad "elszórni" vagy félrerakni

onnantól kezdve már nem aggódtam:)

abból a 160-ból maradna félrerakni...

mint írtad fiatalok vagytok van még mit tanulni:)

amúgy a net kidobja mi mennyibe kerül,keress rájuk,írd össze,add össze;)

2016. nov. 10. 23:00
 20/27 A kérdező kommentje:
Csak ha szerintem azt írom, hogy 1 kg csirkenyak nem hiszem, hogy a jelenlegi árakat hozza ki.
2016. nov. 10. 23:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!