Tudnátok tippeket adni, hogyan jöjjünk ki jól ebben a hónapban?
Ebben a hónapban úgy alakult, hogy 69.000 ftból kell megélnünk dec 5-ig a számlák kifizetése után. Ez 3 hétre lebontva 23.000 ft, napra lebontva 3285 ft. Ebben benne van a kaja pénz és minden egyéb. Tulajdonképpen semmit nem kell vennünk kaján kívül, ruhákból tele van a szekrény, nincs szükségünk újabbakra. Macskakaja kell, néha egy-egy fagyálló ill egy-két apróság ami közbejöhet. Párom mondta, hogy apukájától vagy tesójától tud kölcsön kérni, ha szükséges, de nem akarom, mert azt vissza kell adni. Jövő hónapban így is karácsony, akkor visszazökken minden a rendes kerékvágásba, de nem akarok plusz tartozással indítani.
Ez egy ilyen hónap, szeretném belőle kihozni a legjobbakat. Várok ezért minden felmerülő ötletet :)
Hát..
Vegyetek sok babkonzervet, rizst, májkrémkonzervet, és lecsót. Ahhoz már csak darálthús kell, és lehet csilisbabot csinálni, a rizshez tej, és lehet tejberizst, a májkrém meg jó lesz kenyérrel, hagymával reggelire.
ha még jut pénz tojsra, akkor rántottára is fogja futni.
Viszont mindenféle, nasit, üdítőt, cigit, kávét, csokit, italt, egyebet el lehet felejteni.
Ha még futja rá, vegyetek egy doboz multivitamint is!
Kemény lesz, de ki lehet bírni.
Hát azért ez egyáltalán nem olyan kevés pénz, hogy vajaskenyéren éa krumplistésztán kéne élni.
Főzéssel, akciós dolgok vásárlásával, a fölösleges dolgok (üdítők, édességek) elhagyásával tökéletesen kihozható az étkezés egészségesen, változatosan is.
Inkább arra kell figyelni, hogy oszd be a pénzt, és ne a hónap elején legyen hús hússal, a végén meg csak üres rizs.
Szia!
Nem olyan kevés pénz ez :) Macskakajából vegyetek nagy kiszereléssel, vagy nézegess újságot, hátha van valami jó kis akció rá. Ha heti 23.000-etek van, akkor én heti egy nagy bevásárlást terveznék, és levinném a limitet 12000-15000 közé, hogy hogyha közbejön valami és még el kell szaladni a boltba, akkor tuti, hogy elég legyen.
Fontos, hogy elég tápanyagot vigyetek be, ezért a nagy bevásárláskor vegyetek sok zöldségget -pl. brokkoli (brokkolikrémlevesnek), karfiol, répa, karalábé, hagyma, káposzta (+darált hús -> rakott káposzta)-, húsokat, levesbe és főételnek is (sült csirkecomb, sült tarja, sajtos husi) és emellett rizst (főzni) és krumplit (sütni, főzni, pürésíteni), tejföl, tojás. Reggelit peddig attól függően, hogy mit szoktatok enni.
Nagyon sok jó receptet találsz a neten, és ezen az oldalon hozzávalók alapján keresheted ki, hogy mit készíts: [link]
Sok sikert, remélem tudtam segíteni :)
Négyen vagyunk a családban (2 felnőtt, egy ovis és egy 10 hónapos) és ennyi szerintem bőven elég. És nem vackokat veszünk. Általában 20-25 között van a heti bevásárlásunk. Ha fagyasztót ürítek, akkor akár 10 alatt.
Nézd meg hogy mi van a kamrában, fagyasztóban és az alapján írj menütervet. Csak azt vedd meg a boltban, ami kell.
Jövő héten ilyen kajákat szeretnéék főzni:
hétfő - paradicsomos káposzta
kedd - borsóleves, fasírt, petrezselymes krumpli
szerda - bolognai raguval töltött cukkini
csüt - gyümileves, spagetti
péntek - tepsis hús krumplival
szombat - görög sali
vasárnap - húsleves, rántott hús krumplival
Nem tudjátok kb mennyibe kerülnek ezek a hozzávalók?
1 kg káposzta
1 cs hagyma
sűrített paradicsom
kenéyr, zsemle
felvágott
0,5 kg borsó
4 db répa
2 db fehérrépa
2 db karalábé
1 db karfiol
0,5 kg csirkeláb
1.5 kg darált hús
3 üveg bolognai ragu
2 kg krumpli
1 db cukkini
4 db alma
4 db körte
4 db banán
4 db szilva
1 kg csirkeszárny
1 db kígyóubi
2 db paradicsom
2 db paprika
fél kg csirkemell
fél kg karajcsont
fél kg máj
kis csomagos mozzarella
úristen mit nyavajogsz?? 70.000ft csak kajára egy hónapban? akkor ti jól kerestek...
tanulj meg spórolni és úgy vásárolj hogy semmit ne dobj ki,pl úgy főzz hogy másnapra is elég legyen és csak annyit csinálj amennyit megesztek
ahogy itt leírtad a listát hát eléggé szórod a pénzt
Mivel szórom a pénzt? Mire érted? A kis csomagos mozzarellára, az olívabogyóra vagy a sajtra? Esetleg arra, hogy szándékszom húst enni és salátát? Uram bocsá, fel nem írtam, hogy chipset és kólát akarok venni vagy könyv kéne, új ruha, fodrász, körmös... Mit vártál, mit írok? Krumplis tésztát, paprikás krumplit? Szeretem azokat is, de nem fogom azt enni egy hónapig, mert az tényleg olcsó. Ráadásul párom is imádja a húst, nem fogom megtagadni tőle. Ha valaki azért él jól, hogy csak kajára költ, hát az elég szomorú! Kijelentem, ebben a hónapban mi igen csak szűkösen vagyunk, hiszen nem ennyi szokott maradni, hanem 160-180 ezer forint. Ráadásul nem azt írtam fel, hogy körmösre és fodrászra kellene a pénz..te jó ég..megint egy unatkozó kukac, aki nem fér a bőrébe. Az emberi testnek, ha nincs is sok pénze egy hétre, szükséges a változatos étrend. Nem élhet csak szénhidráton, mert előbb-utóbb felborul az immunrendszere. Szüksége van zöldségekre, gyümölcsökre, húsra, salátára, tejtermékekre. Semmilyen luxuscikket nem írtam fel, egyszerűen megkérdeztem, ez kb mennyire jön ki, de úgy látom, nagyon unatkozol :)
Továbbra is úgy gondolom, hogy azért, mert az ember vehet magának fél kg csirkemellet vagy aprólékot a levesbe, esetleg annyi zöldséget, amennyi kell, még nem gazdag és nem szórja a pénzt. Bunkó..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!