Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mi éri meg jobban? Ha egyenlet...

Mi éri meg jobban? Ha egyenletesen megy a fűtés éjjel-nappal, vagy ha este kikapcsol és hajnalban pedig be?

Figyelt kérdés
Osztott házban lakunk, egyik felében én és a párom, másik felében a főbérlő, aki egy idős Úr, mellesleg a rokonom....... Nála van a termosztát. Az a mániája, hogy úgy menjen a fűtés, hogy este 10-kor kikapcsol, reggel 5-kor pedig be. Ha 22 fokra van állítva a termosztát akkor Ő addig nyomkorássza (nem ért hozzá ) még valahogy vissza nem állítja 20-ra mert szerinte a 22 sok. Na mármost, nálunk az Ő házukhoz képest 2-3 fokkal hüvösebb van. Tavaly volt, hogy 16 fok volt nálunk még nála 20. Én azt vettem észre, hogy mikor véletlen elnyomta a fűtést és egyenletesen fűtött a rendszer, nálunk is volt egy kellemes 20 fok. Ráadásul nem volt egész nap tűz forró a radiátor, hanem langyos volt. Ellenben azzal, ha ki-be kapcsolgat a fűtés, oylankor egész nap forró a radiátor... Nem értek hozzá, de én úgy gondolom, hogy egyenletesen fűtve gazdaságosabb lenne, mint folyton felfűtve nem? És hogy értessem meg vele ezt? Folyton azt hajtja, hogy Ők évekig a felségével ki-be kapcsolósan fűtöttek és annak már bizony úgy kell lennie. Az egész tél egy harc. Ő folyton elnyomkodja, mi meg megfagyunk..... Mi a véleményetek?

2016. szept. 24. 22:34
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Kedves nemtudom hanyadik.

De, telejesen normális a fizetésem az itthoni munkám miatt. Csak egy több tíz milliós hitelt örököltünk és az mellett alig marad pánzünk. De ehhez semmi közöd, mint ahoz sem, hogy miért itthonról dolgozom. Annak is oka van. De köszönöm a felettébb értelmes kommentedet amivel hozzájárultál a kérdésemhez.

Ez a válasz arra is, amiért nem az első lépésünk az elköltözés. Mert Pesten lakunk és havi 60 ezer az albérlet mindennel együtt. Ami nagyon de nagyon de nagyon jó. Szép, felújított házban.

És én hajlandó lennék többet fizetni a fütésért, de erre az volt a válasz, hogy mivel általányt fizetünk ezt Ő nem tudja kiszámolni.... Pedig felajánlottam, hogy havi 15 ezerrel többet fizetek télen. (22k az általány fütésszámlánk)

2016. szept. 25. 20:11
 12/13 A kérdező kommentje:

Ő sem egyedül él egyébként, hanem a lányával de az meg fél tőle.

Na de mikor bekapcsoljuk a fűtést, meg fogom neki mondani, hogy vagy kielégítő lesz a meleg számunkra is. (Nekem elég a 20 fok) vagy költözünk. Másnak úgysem tudja kiadni ezt, mert a vislekedése miatt két nap múlva elköltözne és még fel is jelentené.

2016. szept. 25. 20:15
 13/13 anonim ***** válasza:

Szerezzetek be valami kiegészítő villany fűtést. Amúgy a normális érték nappal 20-22 C vérmérséklettől függően, idősebbeknek 24 C. Alváshoz kb. 18 C. Ahogy írták, 3-4 C-nál nagyobb különbség nem jó, mert a falak, bútorok is annyira lehűlnek, hogy túl sok energia újra felmelegíteni őket.

Tudom, hogy drága a fűtés, ha valaki nem tudja kifizetni építsen ki takarékosabb rendszert, költözzön kisebbe, vagy keressen jobban fizető munkát. Fűtetlen lakásban mindenki az egészségével játszik.

2016. szept. 25. 21:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!