Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Nagy vállalás egyedül családi...

Nagy vállalás egyedül családi házba költözni?

Figyelt kérdés
100 nm-es a ház, nincs szigetelve, vegyes tüzelésű kazán van és 200.000 ft a nettóm.
2016. szept. 12. 12:30
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Elég nagy, de nem lehetetlen! Ha családot akarsz, mindenképp menj!
2016. szept. 12. 12:37
 2/15 Gugu Gabor ***** válasza:
81%
Szerintem csak akkor ha most hihetetlenül jó áron hozzá jutsz a házhoz,vagy neked mindenképpen kell a kert, ha csak hobbiból magadnak tartod fenn akkor tök fölösleges luxus.
2016. szept. 12. 12:54
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem túl nagy, minden pénzed elmegy a lakhatásra és rengeteg munka egy családi házat egyedül rendben tartani kívül belül.
2016. szept. 12. 12:55
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Tudni kéne pontosan a kiadásokat, rezsi, van-e hiteled, mennyi lesz a törlesztő.

Mennyire van időd, energiád, ügyességed ahhoz, hogy rendben tartsd. Pl. vihar van - elmozdul az antenna, lerepülnek a cserepek.

Van-e megtakarításod. Bármi komolyabb dolog meghibásodik, az több százezer, akár félmilliós, milliós tétel is lehet. Milyen állapotban van? Milyen munkálatok várhatók a következő években?

Lakásnál egy csomó mindent a társasház fizet, igaz közös költségből, de a havi 5-10 Ft-ot befizetné és abból megcsináltatni egy 500 ezres munkálatot más, mint egyedül kifizetni az 500 ezret.

2016. szept. 12. 13:05
 5/15 A kérdező kommentje:
A ház az enyém és tehermentes. Szigetelés, ablakcsere, szinezés, bútorok. Ez lenne kiadási oldalon. Hitelem nincs, megtakarításom van.
2016. szept. 12. 13:21
 6/15 A kérdező kommentje:

Úgy vagyok vele, hogy minek vegyek panelt, ha itt van ez a ház. Jó helyen van, közel a nagyvároshoz.

Engem nem a kert érdekel, hanem a családi ház adta előnyök a panellal szemben. Plusz ha lesz családom, csak jobb lenne a családi.

Férfi vagyok, viszont nagy kézügyességem nincs :-D

2016. szept. 12. 13:24
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Az pozitív, hogy már a tiéd a ház és hitel sincs rajta, és hogy a felújítására is van pénzed.

Nyilván én is szívesebben költöznék be így egy házba, mint hogy elkezdjek lakást keresni és panelbe költözni :)

És a jövendő család szempontjából is jó a ház.

Akkor csak a rezsin kell elgondolkodni. A családban biztosan van valaki, aki majd segít, ha valami munka adódik, meg majd te is beletanulsz.

2016. szept. 12. 13:27
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Egy komplett felújítás amit leírtál. Ez nem áll meg 3-4 millióban, ha esetleg elektormos hálózatot, vizet, fűtést is bolygatni kell még több.
2016. szept. 12. 13:30
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem olyan nagy, de tobbet kell vele foglalkozni mint egy panellal. En is csaladi hazban laktam egyedul mielott lett baratnom, nem mennek vissza panelbe.
2016. szept. 12. 13:33
 10/15 anonim ***** válasza:
74%

Mi egy jól szigetelt( fal 10cm födém 25cm) műanyag nyílászárókkal rendelkező 90m2-es házban lakunk. Gáz a meleg víz is.

A mi fűtés költségünk télen a meleg víz előállításához szükséges gázzal együtt 25-30 e a víz kb 6e az áram kb 10e. Kb. 21-22C fokon élünk,

Nyáron kb. 5e a gáz és valamennyivel kevesebb az áram.

Ez egy panelban sem kevesebb.

Szigetelés előtt télen azért 40-50e simán volt a gáz télen(akkor még villanybojlerrel rezsicsökkentés előtt)

2016. szept. 12. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!