Nagy vállalás egyedül családi házba költözni?
Tudni kéne pontosan a kiadásokat, rezsi, van-e hiteled, mennyi lesz a törlesztő.
Mennyire van időd, energiád, ügyességed ahhoz, hogy rendben tartsd. Pl. vihar van - elmozdul az antenna, lerepülnek a cserepek.
Van-e megtakarításod. Bármi komolyabb dolog meghibásodik, az több százezer, akár félmilliós, milliós tétel is lehet. Milyen állapotban van? Milyen munkálatok várhatók a következő években?
Lakásnál egy csomó mindent a társasház fizet, igaz közös költségből, de a havi 5-10 Ft-ot befizetné és abból megcsináltatni egy 500 ezres munkálatot más, mint egyedül kifizetni az 500 ezret.
Úgy vagyok vele, hogy minek vegyek panelt, ha itt van ez a ház. Jó helyen van, közel a nagyvároshoz.
Engem nem a kert érdekel, hanem a családi ház adta előnyök a panellal szemben. Plusz ha lesz családom, csak jobb lenne a családi.
Férfi vagyok, viszont nagy kézügyességem nincs :-D
Az pozitív, hogy már a tiéd a ház és hitel sincs rajta, és hogy a felújítására is van pénzed.
Nyilván én is szívesebben költöznék be így egy házba, mint hogy elkezdjek lakást keresni és panelbe költözni :)
És a jövendő család szempontjából is jó a ház.
Akkor csak a rezsin kell elgondolkodni. A családban biztosan van valaki, aki majd segít, ha valami munka adódik, meg majd te is beletanulsz.
Mi egy jól szigetelt( fal 10cm födém 25cm) műanyag nyílászárókkal rendelkező 90m2-es házban lakunk. Gáz a meleg víz is.
A mi fűtés költségünk télen a meleg víz előállításához szükséges gázzal együtt 25-30 e a víz kb 6e az áram kb 10e. Kb. 21-22C fokon élünk,
Nyáron kb. 5e a gáz és valamennyivel kevesebb az áram.
Ez egy panelban sem kevesebb.
Szigetelés előtt télen azért 40-50e simán volt a gáz télen(akkor még villanybojlerrel rezsicsökkentés előtt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!