Egyedül élő huszonévesnek hogy takarékosabb kihozni egy 60nm-es ház fűtési költségeit?
Én annak idején nem fűtöttem, az volt a legolcsóbb, de nem is volt meleg...
Tényleg a szigetelésen múlik s előnyös, ha nem fázós az ember, mégis milyen trükköket lehetne csinálni...?
Ha nagy a belmagasság, jót tehet egy álmenyezet, ha nemigen használ egy szobát, ott nem fűt, elektromos fűtésnél pedig vezérelt áram, max. ilyeneket tudok mondani. De alapvetően a szigetelés s a hőtároló tömeg a meghatározó.
Szigetelt panel legfelső, legszélső lakásában lakunk, így egy kicsit tartottam első télen a fűtés számlától.
Igazából én úgy fűtöttem, hogy a lakás minden részén (nem bírom, ha a szobában jó idő van, de amúgy mindenhol brummognak a jegesmedvék). A radiátorok 2-esen voltak, így tűrhető időjárás volt, bent a szobában ahol alszom, ott kicsit melegebbet tartottam.
Biztos nem ez a legtakarékosabb, de a komfortérzetem miatt nekem így volt a legjobb és igazán nem fizettem olyan nagyon sokat. 22-3 fok volt a lakásban egész télen és 15 ezer volt a max távhő számla melegvízzel együtt egy 2 szobás lakásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!