Valaki segítsen villany bojlerünk van és le akarjuk cserélni gázosra melyiket érdemes megvenni? átfolyós vagy tartályos? Pb gázról szeretnénk működtetni azt még leirom hogy 7gyermeket nevelünk így tehát 9vagyunk a lakásban melyik a takarékosabb.
Kölyök koromban sokáig egy FÉG átfolyós vízmelegítőt használtunk fürdéshez. Egy nagy (22 kg-os) palack négyünknek kitartott kb egy hónapig. Persze a palackot mindig elzártuk fürdés után, hogy az őrláng ne égjen feleslegesen. Egyébként tényleg kb. 2x drágább, mint földgázról használni.
A tárolósnak az a hátránya, hogy akkor is ráfűt ha nem használja senki a meleg vizet, csak épp visszahűlt.
A régi átfolyósokkal meg az volt a baj, hogy nem lehetett rendesen beszabályozni a víz hőfokát, így állandóan be-ki kapcsolt (főként ha a házi vízmű nyomása ingadozott), és néha égetett néha hideg folyt a hátunkra.
Ha sikerül hozzájutnotok egy jó minőségű elektronikus gyújtású, folyamatos lángmodulációjú vízmelegítőhöz, akkor viszonylag takarékos lesz, és mindig egyenletes hőmérsékletű vizetek lesz.
Az elmúlt nyáron amíg a cirkót újítottam fel, egy Immergas Nike Star volt feltéve, és teljesen meg voltam elégedve a működésével. Persze ez fűtésre is való, de a sima vízmelegítők már 100-110 ezer körül beszerezhetőek.
Ha eddig villanybojler volt, akkor gondolom a zárt égésterű lesz a jó választás, mert akkor nem kell kéményt építeni/béleltetni:
Persze vannak mások is, nézz körül a piacon.
PB-ről soha nem lesz takarékos, azt felejtsd el.
egy normális, komoly meleg víz tároló, ami nektek kell az egy 120 literes beszabályozható (hogy mondjuk csak délután 5 kor kezdjen el melegíteni) vezetékes földgázról működő legyen.
igazából ami takarékos, és hatékony, az mindig a legdrágább szokott lenn.
nekünk egy 2 éves Hajdú 80 literes van, és havi 2500ft eszik meg, ugyanis másra nem használunk már gázt, onnan tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!