átfolyós elektromos vízmelegítőt vennénk mosogatáshoz milyet érdemes venni? és mi ennek a működési elve? Hogyan fűti fel a vizet?
Két féle van.
Zárt és nyitott rendszerű.
A zárt nem tárol vizet, a csap megnyitásakor a nyomásesést érzékeli és bekapcsolja a nagy teljesítményű fűtést.
Ez ott jó ahol ritka és kis mennyiségű melegviz kell.
A nyitott viszont tároló rendszerű.
A tartályában 10-20 liter víz van, azt szép lassan melegíti fel és melegen tartja. Amikor megnyitod a melegvíz csapot, azzal tulajdonképpen hideg vizet engedsz a tartályba ami kiszorítja maga előtt a meleget, ez folyik ki a kifolyó csövön. Amikor a teli tartály fűti a vizet, csorogni szokott a hőtágulástól, de ez normális.
Általánosságban hasonló költséggel jár az üzemeltetésük de régi elavult elektromos rendszerre a zártat nem ajánlom.
na akkor most melyik? :D
mosogatáshoz napi 3* kell mondjuk 15 liter...és nem lenne fontos a tárolás jó lenne ha azonnal lenne meleg víz...
Emberek! Gondolkodjatok, mielőtt hülyeségeket írtok. átfolyós volt a kérdés. Ez pontosan azt jelenti, mint amit maga a szó. Nem tárol, hanem átfolyik rajta a víz és közben melegíti. Amikor megnyitod a csapot, egy relé meghúz és bekapcsolja a kb. 2-3kW-os fűtőszálat és - alig csurgatva - kijön belőle a meleg/forró víz. Nyomás alig ...
Nekem volt 2 féle márkájú is. Előtte nyitott rendszerű tárolósat használtam. Gondoltam spórolok, ha átfolyósat veszek. Nagyon megjártam. Az energiával talán vmennyit spóroltam, DE!
Évente kellett cserélni a fűtőbetétet a jóféle pesti víz miatt. Állandóan megette a fűtőbetétet. Ennek ára pedig kb. fele volt az egész vízmelegítő árának. Na, vettem egy másik típust. Uaz volt a helyzet. :(
Ma ismét tárolósat használok. 10 éve van fent. Olasz gyártmány: Classic MOD 15 S. 15 literes, 1500W-os.
Az átfolyós ilyen: [link]
A tárolós meg ilyen: [link]
Ezt is olvasd el: http://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__haztart..
Semmi indulat, T. #6! Az első kategóriája, nyitott tárolós. Pont. :)
Az átfolyós, pedig átfolyós. Nem tárol semmit, csak amennyi a csőben bent marad. Addig melegít, amíg folyik a víz.
"A villanybojler pedig más kategória, azt nem kellene belekeverni a vízmelegítők közé."
Pedig az is vízmelegítő! Ha tetszik-ha nem!
Már csak az a kérdés hogy a T.kérdezőnek van-e 20-25A-es hálózata amit ezek a szutykok igényelnek. Mert 1 általános dugaljzat nem sokáig szokta bírni ezt a terhelést.
Villszer.
"Mert 1 általános dugaljzat nem sokáig szokta bírni ezt a terhelést. "
Amit belinkeltem az adatlap szerint 6-7 amperrel megy. Ami egy rosszabb minőségű dugaljnak sem okoz gondot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!