Érdemes a régi faablakokat műanyagra cseréltetni?
Gyakran elromlik? Akkor az ócska selejt.
Háááát, ha találsz olyan fát, amit évek óta szárítanak, akkor jó a fa ablak is, persze az üvegnek, szigetelésnek ugyanolyannak kell lenni, mint a műanyagnak.
Én elégedett vagyok a műanyaggal.
Tehát: régi és fa: igen, érdemes lecserélni!
nem kell festeni,
furdoben van meg a legelsok kozul, buko-nyilo mivel wc + hosszabito miatt is nyitjuk, napi tobszor, 10-15 eve is ott lehet, semmi gond vele.
gagyit ne vegy! minimum 1k sat.
A régi ablakokat érdemes újra, jobbra cseréltetni, de hogy fára vagy műanyagra, az egyéni döntés kérdése. Nekem nem tetszik a műanyag, úgyhogy én fát vettem. Valamivel drágább, mint a műanyag, de nagyon szép :)
A keretről ritkán lehet tudni a hőátbocsátási tényezőt, az üvegét meg szokták adni, hisz igen fontos tényező. Az 1 W/m2K (m^2, nem tudom, hogyan egyértelmű index karakterek hiányában) már egész jó (különösen tetőablaknál).
Érdemes.
Az új fa ablak (a hozzá való párkánnyal, takarólécekkel) több ajánlat alapján ~70 %-kal drágább, ráadásul 2 évente illik mázolni.
Közel 7 éve építgetek be ide-oda ablakokat, van olyan márka, amit meg tudsz és meg is szabad venni.
Ha nincs nagyon nagy hézag a régi ablakon, akkor egyetlen kérdés, hogy mennyire zavar a festegetés.
Meg tökéletes szigetelésű ablak esetén (mindegy, hogy műanyag vagy fa, ha gumi a szigetelés) nagy valószínűséggel rossz lesz a lakás szigetelése, ami egyrészt penészedéssel jár, másrészt egész télen felsőlégúti betegségekkel, a magas CO2 miatt. (Saját tapasztalat.)
Úgyhogy venni kell hozzá automata szellőzőt.
Pardon, a kapkodás:
nem a szigetelés lesz rossz, hanem a szellőzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!