Egy fő kb mennyiből tud megélni?
Rezsi 15-30.000/fő
Étel min. 30.000/fő
Ruházkodás, tisztálkodószerek, gyógyszer, közlekedés, stb.?
50.000-ből a büdös életben nem jön ki.
Én egy átlagos, panelprogramos 1,5 szobás panellakásban lakom, külön mérőkkel, szigetelve. Mindenestől (villany, gáz, víz, fűtás, közös ktg., szemét, biztosítás, tv-internet előfzetés, stb.) télen kb. 45-50 ezer forintot szoktunk fizetni. Értelemszerűen nyáron 15 ezerrel kevesebbet kb.
Ha ebből indulok ki, akkor szerintem a nyári időszakban sem lehet kijönni 50 ezer forintból.
Ha valaki nem is minőségi, de azért normális kaját akar venni, akkor csak az étkezésre, megélhetésre, tisztálkodási szerekre elmegy az az 50 ezer forint. Mondom ezt úgy, hogy én is megpróbálok mindenen spórolni. Én bérleti díjjal, rezsivel és megélhetéssel együtt jövök ki két főre kb. 150 ezer forintból.
13: Ha csak a rezsi 50 e, és fejenként 50 E a megélhetés, az már megvan 150 E.
Akkor honnét finanszírozod a bérleti díjat?
90-100 ezer forintot fizetünk ketten a lakhatásért télen (együtt, nem fejenként). Bérleti díjjal és rezsivel együtt. Ez akkor sem lenne sokkal kevesebb, ha egyedül laknék itt, max 1-2 m3 vízen és az áramon látszana talán.
Nekünk havi 50-60 ezer forint emellett elég megélhetésre extra igények nélkül. Főzünk magunknak, mindig kicsit nagyobb mennyiségben, ez szintén nem képez dupla árat ahhoz képest, mintha csak magamra főznék. Amíg egyedül éltem, addig mondjuk ebbe már belefért egy uszoda bérlet, vagy bármi más. Amióta ketten vagyunk, azóta ennyiből szűkösen jövünk ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!