Egy fő kb mennyiből tud megélni?
Szia! Feladtad a lecòt!
Na,rezsire egy 45 nm lakàs esetében havi 40 telefinnal. De igényektôl is fûgg
Kenyéren és vízen, net, tévé és telefon nélkül kijöhet, igen.
Gondolj bele, ha kajára csak napi 1000 Ft-ot számolsz, az sem túl sok, és akkor marad 20ezred, ami a rezsire simán elmegy.
És akkor mg nem vettél gyógyszert, bérletet, tisztító- és tisztálkodási szereket...
A lakás méretétől és adottságaitól függ.
Milyen fűtés van, mennyi a közös ktg., a víz benne van-e?
Evés: szintén a termettől, étvágytól függ.
Van, akinek elképzelhetetlen jóllakni fél liter kakaótól, van, akinek az egy főétkezés.
7: Én nem pontoztam le de pl. egy 18 nm-es, 2,4-es belmagasságú, régi építésű, napelemes lakás havi rezsije nincs meg 10 E Ft, egy 250 nm-es, 5 méteres belmagasságú villanyfűtéses lakás rezsije pedig, ha van sok előfizetés is, és 12-en lakják, akkor 200 E Ft is lehet.
Szóval nincs olyan, hogy "EGY LAKÁS"!
4 lakásunkból az egyik rezsije 15 E, egy másiké pedig 65 E.
Szerintem hosszabb távon nem menne. Egy-egy hónapot ki lehet így hozni, volt hogy én is kijöttem 50 körüli összegből. De az tényleg csak a rezsi meg a kaja volt, és nem fűtési szezonban. Plusz én szeretek tartalékolni dolgokat, tehát pl. Tisztitoszert, kozmetikai cikkeket, tartós élelmiszert se veszek minden hónapban. Tehát mondjuk ilyesmikre abban a hónapban nem költöttem. Fagyasztót is ki akartam kicsit üríteni, szóval sok alapanyagot onnan használtam. Ez eddig szép és jó, de nyilván ezeket valamikor meg kellett venni...
Közepes méretű városban lakom,egyedül, saját lakásban. Persze ez csak az én példám, lehet más ügyesebb lenne nálam.
Kevés az infó... Van, aki nyomornak érzi, ha nincs 80 ezre ételre s ugyanennyi szórakozásra, kinek autó kell (akár a munkája miatt, nem poénból), ami akkor is viszi a pénzt, ha alig használja, kinek sok gyógyszer s az sem opcionális... Egy nagydarab s gyors anyagcseréjű, aktív ember sem lakik jól akármennyiből, bár kalóriát még iszonyú olcsón be lehet vinni, de a nagydarab ember fehérjeigénye is nagyobb, s az már kevésbé filléres, mint a rizs, ami 3000 kcalt ad 200ft-ból.
A rezsi is iszonyúan szór.
De már kiszámolták, hogy napi ezer forint ételköltségnél (ami alá lehet menni, de trükkös. ez egy nagyon jó összeg, általában itt szeretek mozogni s nem élek nagy lábon) 20 ezer marad MINDEN MÁSRA.
S nemcsak rezsi és étel van, akkor sem, ha csóró vagy és semmire nem költesz. Cipő kell néha s más ruhaféle (tudom, milyen 10 éve nem venni valamirevaló ruhát, nincs is vele bajom, kapok is ezt-azt, de fehérnemű, jó bakancs, sál, öv, ilyesmi azért beesik), utazási költség, váratlan kiadások... Ha csak bicajod van, az is pénz. Venni akarsz egy könyvet néha, mert mégis? Belépődíj, mert mondjuk 10 éve nem voltál sehol? Ajándék a barátodnak, jelképes, de mégis... Új telefon, mert nem húzza tovább a régi? Edzeni akarsz, OK, hogy nincs pénzed teremre, de pár súly mégis kell...
Mindig. Beesik. Valami. Sok kicsi pedig sokra megy.
MUSZÁJ az ilyen költségekre is valami. Ha más nem, a 30 ezres ételköltség lemegy 20-ra, ügyesen ez még általában megoldható.
A rezsin s a gyakori extra, egyéni költségeken múlik minden.
Megélés alatt pedig szerintem itt azt értjük, hogy nyomorogva, de adósság nélkül megvan. Mert az élet nem itt kezdődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!