Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Irreális gáz számla új építésű...

Irreális gáz számla új építésű ház?

Figyelt kérdés

Most építkeztünk és 18 fokon van a fűtés folyamatosan... nem lakunk még ott. de kijött 60 ezer ft gázszámla és 560 m3 fogyaztás, amit irreálisnak tartunk. ha 21 fok lett volna mert ott élünk akkor 100 ezer lenne a 1.5 hónap?! 50ezer ft szüleimnak úgy hogy nincs szigetelés és régi a ház. A mienk meg A+. annyira ideges vagyok, hogy ez hogy lehet...

Nem tudom mit csináljak, bemegyünk holnap a szolgáltatóhoz, de kiröhögnek, hogy az óra állás a fő mérvadó ha az annyi, akkor annyi. De tudom, hogy az enm lehet.. 85 nm2 a ház nem fürödtünk nem főzök semmit csak 18fok van...és 60 ezer 1,5 hónapra :(

2016. febr. 1. 11:16
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Ja,bocs, nem 38.000, hanem 43.000
2016. febr. 1. 12:11
 12/24 A kérdező kommentje:

* 50 ezer ft

** A+-os a ház

2016. febr. 1. 12:12
 13/24 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem nagyon sok. Nekünk 136 m2, két szint, alsó folyamatosan fűtve 22-23 fokra, felső 20 fokon tartva, és a legnagyobb fogyasztás 34000 Ft volt,. Ebben még a gázbojler is benne van, havonta olvassuk le, és a fogyasztás alapján fizetünk.

Szerintem valami baj van az órával, nézessétek meg.

2016. febr. 1. 13:04
 14/24 anonim ***** válasza:
Egyébként valós óraállás alapján küldték ki a számlát,vagy becsült? Mert pl egyszer elfelejtettem nyáron bediktálni,kiküldtek becsülten 28.000es számlát,bementem,szóltam,hogy elfelejtertem,de ennyi az állás,kijött 5600ftra,egyből jobban éreztem magam.
2016. febr. 1. 13:20
 15/24 A kérdező kommentje:
Nem nálunk van az óra, hanem az első szomszédnál, sajnos nem tudom voltak e kint. 554 m3-ről jött számla 01.13-ai zárással, de most 565 m3-nél tartunk...
2016. febr. 1. 13:35
 16/24 anonim ***** válasza:
23%

Milyen szerződést kötöttetek? Átalányosat/részszámlásat v. havi diktálásosat?

A számlán is másképp van feltüntetve ez. Vagy az van ráírva, hogy rész/átalány számla v. az, hogy elszámoló/végszámla.

Több eset lehetséges, hogy miért kaptatok nagy összegű számlát:

1. Ha nem kötöttetek diktálásra megállapodást, akkor átalányt számláznak a "tervezési" mennyiségből kiindulva. Ilyenkor induló és záró mérőállások nincsenek a számlában, csak a gázmennyiség. És mivel ez egy új épület, új mérő, így a valós és a tervezési fogyasztás jelentősen eltérhet.

2. Ha kötöttetek, viszont a mérőállást nem diktáltátok be a megadott időtökben, ilyenkor is kell számlát kiállítaniuk, így becsülnek fogyasztást és erről készítették el azt.

3. rosszul lett leolvasva a mérő

4. valóban ilyen sokat fogyasztottatok (bár ez nem valószínű)

5. elromlott a mérő (ez sem valószínű, de a pakliban benne van)

Meg kell keresni és megnézni azt az utolsó elszámoló végszámlát, amiben VALÓS mérőállásig van a konkrét fogyasztásotok elszámolva. Aztán megnézni az aktuális mérőállást a mérőn. Így látni fogjátok, hogy attól az időponttól konkrétan mennyit is fogyasztottatok el.

Amennyiben ez sokkal kevesebb, mint 560 m3, akkor az aktuális mérőállás bediktálásával egyetemben kérjétek a számla stornírozását, a valós mérőállással az új számla elkészítését és a havi diktálásra való átállást.

Viszont arra ezek után nagyon oda kell majd figyelni, hogy a gázművek által megadott diktálási időn belül minden hónapban adjátok meg a mérőállásotokat.

2016. febr. 1. 14:58
 17/24 anonim ***** válasza:
78%

Anélkül, hogy látnám az adott házat nem nagyon tudok meghatározni okokat.

De amit érdemes figyelembe venni:

Egy új ház építése során rengeteg vizet elhasználnak. Ennek jelentős része a falakban, alapban, födémben van még legalább egy évig, mire kipárolog. Ha a ház szigetelve van, akkor még tovább.

A párolgás hőt von el, (mint azt fizikából tanultuk) így simán elképzelhető, hogy a megadott hőérték tartása lényegesen nagyobb fogyasztást generál emiatt, mint fog majd 2-3 év múlva.

2016. febr. 1. 15:10
 18/24 A kérdező kommentje:
A kivitelező azt hajtogatta 10 fokon legyen mindig...de akkor hogy száradna rendesen? 18 fok lett belőve. nov 16-án 0 val indultunk és most 265m3, de a számla Jan 13-ig szól addig 252 m3 9 hétre... most meg jan 13-febr1-ig durván 10 m3? Ilyen szempontból is irreális...Holnap megyünk be, de kellően ideges vagyok ahhoz, hogy baj legyen :( Az első szomszéd időseknek ugyan akkor lett új óra nekik meg 200m 3 és ők ott élnek...mi nem
2016. febr. 1. 15:24
 19/24 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy a termosztát romlott el, és nem 18 fokra fűt, hanem többre?
2016. febr. 1. 15:27
 20/24 A kérdező kommentje:
nem mert amikor beérünk a lakásba van hogy 5 napig nem vagyunk ott és reálisnak érezzük a 18, de mindent megvizsgáltatunk
2016. febr. 1. 15:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!