Irreális gáz számla új építésű ház?
Figyelt kérdés
Most építkeztünk és 18 fokon van a fűtés folyamatosan... nem lakunk még ott. de kijött 60 ezer ft gázszámla és 560 m3 fogyaztás, amit irreálisnak tartunk. ha 21 fok lett volna mert ott élünk akkor 100 ezer lenne a 1.5 hónap?! 50ezer ft szüleimnak úgy hogy nincs szigetelés és régi a ház. A mienk meg A+. annyira ideges vagyok, hogy ez hogy lehet...
Nem tudom mit csináljak, bemegyünk holnap a szolgáltatóhoz, de kiröhögnek, hogy az óra állás a fő mérvadó ha az annyi, akkor annyi. De tudom, hogy az enm lehet.. 85 nm2 a ház nem fürödtünk nem főzök semmit csak 18fok van...és 60 ezer 1,5 hónapra :(
2016. febr. 1. 11:16
1/24 anonim válasza:
160m2 70% nagy belmagasság éjszaka 19 fok napközbe 20-20,5 (gyerek miatt egész nap itthon vagyok) nincs szigetelve és egy részébe az ablakok se tökéletesek + tűzhely + mivel kombi így a hmv is és tavaly amikor úgy kellően tél is volt biza volt 500 m3 is. De nagy átlagba 360 körül szokott. Szóval nálatok elég érdekes. Most a január elég hideg volt,de már átalányba vagyunk így nem figyeltem,de abba a hónapba fix 500 fölött volt
2/24 anonim válasza:
Sajnos lehet. Nagyon sokan ezért kérik, hogy átalányban fizessenek, tehát nyáron is fizetik a téli fűtést, mert nem tudják kifizetni a téli 100-120 ezer forintot 4 hónapon át. Igen, az óraállás a mérvadó.
3/24 A kérdező kommentje:
Holnaptól állok át a havi bediktálásra, hogy pontosan annyit fizessünk amennyit használunk és minden hónapban leírok mindent. a vízünk is 16m3 a 2 hónapra az is irreális mert 2-szer fürödtünk ott nem mosogattam semmit nem csinálok, konyhám sincs...Nagymamám egésznap otthon van úgy van 3m3 fogyasztása...
2016. febr. 1. 11:44
4/24 anonim válasza:
Ha ennyit mutat az óra, akkor nincs mit tenni, ez egy hónap alatt jött össze?
5/24 A kérdező kommentje:
nov 16-jan13-ig...de karácsonykor voltunk ott 2-napot de délután csak, akkor tettük fel 21-re...amúgy 18fok. A kivitelező erősködik, hogy ez normális és nincs gond a házzal. Az a baj ikresitve lett az óra az előttünk lakokéval mert telekrészre építkeztünk. Már arra is gondoltam, hogy valamit ott csesztek el.
2016. febr. 1. 11:49
6/24 A kérdező kommentje:
Ja és az öregek akikel ikerítették egésznap otthon vannak és 200 m3 gáz ment el nekik...és ugyan akkor új orát kaptak mint mi
2016. febr. 1. 11:50
7/24 anonim válasza:
Nálunk nem szigetelt társasház,de müanyag nyilászárókkal, 21-22 fok, 90 nm = 300 köbméter volt a január
17e ft átalány
8/24 anonim válasza:
2 hónapra ennyi? Az nem sok, de nézessetek át mindent.
9/24 anonim válasza:
Szerintem ez inkább 2 hónap,mint 1,5. Egyébként lehet simán,én is laktam ekkorában,21 fokon fizettem 4 hónapon keresztül 25.000et, tehát 4szer, az már 100.000, utána volt egy az éves leolvasás,kiküldtek még 77.000 tartozást,ami ha úgy vesszük, 38.000 kb havi szinten,leellenőriztem az óra állását,és ennyi. Nincs mit tenni. Pedig az előző tél sem volt annnnnyira de hideg. Ja,és az sem volt egy szar ezer éves lakás.
10/24 A kérdező kommentje:
úgy 2 hónap, hogy a számla első részében 11.16-12.31-ig 50 ft 12.31-01.13-ig 12ezer ft. irreális...úgy ahogy fentebb leírtam (18fok állandoan meleg vizet 2 pohár elmosására használtam) A3-os a ház...
2016. febr. 1. 12:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!