Kondenzációs gázkazán tapasztalatok?
-Drága!
-Miatta új kéményt kell építtetni!
Sajnos előbb-utóbb kénytelen leszel cserélni, mert ez az új szabvány.
Ne járj úgy, mint én - karácsony reggelén bedöglött a kazán, méregdrágán kellett javítani, nyáron pedig le is cserélem, mert minden máshoz gázterv kellene, közben pedig szépen halálra fagynánk odahaza.
Állítólag némileg hatékonyabb, mint a nyílt égésterű, a kéményt bélelni elég, újat nem feltétlenül kell építeni, valóban drágább, de legalább cserélhető terv nélkül, ha baj van vele.
ismerősömnek van, fél millióba került kéménybéléssel együtt.
kb 5%-ot takarít meg évente, legalábbis ez a 2. fűtési szezon amit lenyom vele, és az előző évekhez viszonyítva jött ki neki az 5%.
nekem is cserére szorul a gázkészülékem, de én biztos hogy nem kondenzációsat csináltatok.
azt hiszem júniustól lehet már csak kondenzációs készülékeket berakatni, addig meg veszek egy hagyományosat és kicserélem a régi FÉG-et arra.
Hamar lejárt a gázfűtés ideje!!! Hívőnek kell lenni, aki kondenzációs kazánt akar, mert fele sem igaz amit róla írnak!!!! Kéményből szívta a levegőt, ma már ez sem igaz, most az eresz alól, még mindég a hideget!!! Víztartalmát gőzzé melegíti, majd lecsapatja, ez a PLUSZ HŐ!!!! A levegőnek is van páratartalma, ha köd akkor elég sok, ilyenkor sárga a láng és nem FŰT!!!!!
Talán a gázhiány megoldja, hogy másmilyen fűtést keressen és ha az sem lesz jó és anyagilag bírja, felőlem kísérletezhet, de ha FŰTENI akar, a megoldás a SZÉN, aminek égése tiszta, fűtőértéke magas!!!!!!
TÖBB helyen leírtam hogyan, de ha felhív elmondom: 06-30-711-8164
Ha van napelem is de amúgy is alternatíva lehet még a villanyfűtés. Inverteres klíma felszereléshez nem kell semmi, kéménybélelés, új kémény ,gázterv stb. max. a kültéri miatt hepciáskodhatnak de családi háznál az sincs. A norvég panelek is jó hatásfokúak már, ahhoz meg aztán végképp semmi sem kell.
H tarifával pedig már a villanyfűtés sem drágább mint gázzal és cserébe nincsenek a kekeckedő mindenbe belekötő kéményseprők meg milliókért új gázterv stb. Villanykazán mehet vegyes mellé is kiegészítésként
Nem rossz ötlet, az egyik fűtés nem működik csinálok egy másikat, bár egyikhez sem értek, a negyedik,vagy a hatodik már biztosan jó lesz!!!!!!!
Mit röhögnek a kazángyártók, nekik megéri ha viszik az egyre modernebbnek csúfolt kazánjaikat, még akkor is, ha már azt írja minden elégethető benne, csak én szoktam hozzáírni, DE FŰTÉSRE ALKALMATLAN!!!!!!!!!!
Mivel FŰT? Én szénnel, lignitbrikettel, ezt nem kell szárítani, leöntik az udvarra és lehet vele fűteni!!!!
Mivel TE is fűteni szeretnél, elmondom, a fát ha már át tudod alakítani
SZÉNMONOXIDDÁ, két esélyed van, vagy felrobbansz, vagy elengeded a kéményen, ha nem sikerül leéghet a házad, vagy vetetnek VELED egy szuper
kéményt, hőszigeteltet, az majd megoldja a problémát(?) !!!!!
ANONÍM azt írja, napelem, H tarifa, villanyfűtés, mellé vegyes kazán, miért,mert hideg van a meleget kéne valamivel kiegészíteni?Már láttam olyan garázst, ami tele volt a legmodernebb fűtésekkel és rőzsével
TÜZELT, ami nem FŰTÖTT!!!!!
Már azért is megszóltak (finoman fejeztem ki!!!), hogy sokat írogatok, de ma már panelban lakom, itt a fűtés megoldott, a legnagyobb hidegben
"22°C van", a radiátor tetején mérve, de a IV. től a X-ig minden ablak nyitva, erre sincs szakember aki be tudná állítani!!!! Egyszer ugyan megkísérelte valaki a függőleges ágat a földszinten légteleníteni, de
NEM VOLT LEVEGŐS!!!!! Rögtön láttam a legjobb szakemberrel volt dolgom!!!
Maradt a bojtos hálósapka, három takaró, JAVASLOM NEKTEK IS!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!