Akinek bojlere van válaszolna?
A fogyasztásnál kWh a mértékegység, ne írjuk már helytelenül és kissé félrevezetően...
3 gyerekkel is soknak tűnik, amennyiben nem kádfürdőzés van folyton, na akkor rengeteget képes fogyasztani...
Egy bojler szigetelése azért nem annyira jó, mi speciel leszigeteltük legalább az oldalát, amikor a hideg pincébe került (úgyis volt maradék 10 centis kőzetgyapotunk :)). De ennél persze sokkal többet számít, hogy nincs forróra tekerve (csak ami pont jó mosogatáshoz és zuhanyozáshoz) és ritkán veszünk kádfürdőt. Így nem drága, főleg, hogy vezérelt árammal megy (nem tudom, mennyit fogyaszt télen, a fűtés is vezérelt árammal megy. nyáron pedig a bojler is jóval kevesebbet fogyaszt, gyakran megy napi 2 kWh alá. télen a nagyobb hőveszteség és a mi esetünkben jóval hidegebb bejövő víz is ront a számokon, de kicsit melegebbre is van tekerve, mint kánikulában).
Azt nem írtad hogy nappali vagy "éjszakai" vezérlésű áramról üzemel e a bojler. A éjszakai Kwh-onként fele annyiba kerül. Aztán valóban nem ártana belenézni kitisztítani ha szükséges fűtőszálat cserélni, anódrudat...hőkioldót, hőfokszabályozót leellenőrizni ha szükséges cserélni+a belső vezetékelést is.
Télen megnőhet amúgy is a fogyasztása, nagyobb a melegvíz igény főleg egy nagyobb családnál, a bejövő vized is hidegebb. Én még láttam olyan megoldást is hogy egy mágneskapcsolóval a bojler éjszakairól visszaváltott nappalira, nem lehet tudni nálad mi rejtőzik az elosztószekrényben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!