Mennyi ételt dobtok a kukába? Mennyi étel, alapanyag romlik rátok? Mennyi pénzt pazaroltok el így? Ötletetek van esetleg ennek a problémának a kiküszöbölésére?
Ovi, suli időszakbab semmit nem dobok ki. Tènyleg semmit. 3-an esznek az oviban, suliban, így itthon max szendvicset vagy gyümölcsöt tudok belèjük diktálni.
2 èvesem van itthon, apa meg èn, így 3unkra főzök. Csak második fogást, abból is annyit, ami 2 ètkezèsre mindhármunknak elèg. Így 2 naponta főzök.
Felvágottból 10 dekát veszek egyszerre, így nem romlik ránk, főznivalót aznap veszem meg, amikor kell. Kenyèrből fèl kg megy a fagyóba mindig, ha kell 2 perc alatt felolvad a mikróban.
Tènyleg semmi nem megy így pocsèkba.
Ha nincs suli,ovi, mint pl nyáron, akkor duplán ugyanez. Tehát 1kg kenyèr, 20 deka felvágott ès a 7 literes lábas kerül elő. Így sincs pocsèkolás.
De mindenhol előfordul, hogy nem esznek, nincs ètvágyuk, stb. Ilyenkor becsomagolom a felesleget ès a párom átviszi a barátunknak, aki egyedül álló pasi egy 7 èves fiúval, ès havi 50 ezerből èlnek. Szívesen fogadják.
Semmi étel nem kerül a kukába. Heti menuterv van, az alapján vasarolok, nem veszek semmi mást, így nincs ami ránk romoljon. Én naponta szoktam főzni, általában egy adagnyi marad, ez másnap az ebédet - illetve van, hogy bizonyos ételből többet készítek, ez megy a fagyasztóba.
A menuterv és a szigorú bevasarló lista nekem nagyon bejott, kb 20%al kevesebbet költök
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!