Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mennyi ételt dobtok a kukába?...

Mennyi ételt dobtok a kukába? Mennyi étel, alapanyag romlik rátok? Mennyi pénzt pazaroltok el így? Ötletetek van esetleg ennek a problémának a kiküszöbölésére?

Figyelt kérdés
2015. szept. 5. 17:18
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
7-esnek ment az előző.
2015. szept. 5. 19:39
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerencsére nem kell kidobnunk semmit, mert vannak csirkéink, akik minden maradék ételt, zöldség-gyümölcshéjat is stb. megesznek.
2015. szept. 5. 19:44
 13/22 anonim ***** válasza:
Nálunk sajnos elég sokminden :( Pedig nagyon nem szeretem kidobni a kaját, olyan drága midnen. Mondjuk inkábba férjemmel van ilyen gond, ő szokott megvenni magának sokmindent, amit nem eszik meg, megvesz egy kenyeret pl, esizk 1-2 szeletet, aztán megszárad, megpenészedik, kidobjuk. Felvágottakkal is ez van, és sajnos gyümölcsökkel is, zoldségekkel is. Ha van itthon avgy nem kívánom vagy elfelejtem, de végül ottmarad. Most pl van még tegnapról nagyon fincsi tejszínes-sajtos husi, de én már nem vagyok éhes, a férjem nem eszi a másnapos kaját, van egy gyanúm, hogy kuka lesz a vége.... :(
2015. szept. 5. 20:09
 14/22 anonim ***** válasza:

Ovi, suli időszakbab semmit nem dobok ki. Tènyleg semmit. 3-an esznek az oviban, suliban, így itthon max szendvicset vagy gyümölcsöt tudok belèjük diktálni.

2 èvesem van itthon, apa meg èn, így 3unkra főzök. Csak második fogást, abból is annyit, ami 2 ètkezèsre mindhármunknak elèg. Így 2 naponta főzök.

Felvágottból 10 dekát veszek egyszerre, így nem romlik ránk, főznivalót aznap veszem meg, amikor kell. Kenyèrből fèl kg megy a fagyóba mindig, ha kell 2 perc alatt felolvad a mikróban.

Tènyleg semmi nem megy így pocsèkba.

Ha nincs suli,ovi, mint pl nyáron, akkor duplán ugyanez. Tehát 1kg kenyèr, 20 deka felvágott ès a 7 literes lábas kerül elő. Így sincs pocsèkolás.

De mindenhol előfordul, hogy nem esznek, nincs ètvágyuk, stb. Ilyenkor becsomagolom a felesleget ès a párom átviszi a barátunknak, aki egyedül álló pasi egy 7 èves fiúval, ès havi 50 ezerből èlnek. Szívesen fogadják.

2015. szept. 5. 20:23
 15/22 anonim ***** válasza:

Semmi étel nem kerül a kukába. Heti menuterv van, az alapján vasarolok, nem veszek semmi mást, így nincs ami ránk romoljon. Én naponta szoktam főzni, általában egy adagnyi marad, ez másnap az ebédet - illetve van, hogy bizonyos ételből többet készítek, ez megy a fagyasztóba.

A menuterv és a szigorú bevasarló lista nekem nagyon bejott, kb 20%al kevesebbet költök

2015. szept. 5. 20:24
 16/22 anonim ***** válasza:
9.válaszoló,a 7. vagyok:nálunk SEMMIT,de tényleg SEMMIT nem lehet/kell vinni az oviba.Az Önkormányzat mindent biztosít(Bp.)
2015. szept. 5. 23:31
 17/22 anonim ***** válasza:
Ja, értem. Nálunk meg be van osztva a szülők között, hogy legyen gyümölcs minden napra. :)
2015. szept. 6. 11:51
 18/22 anonim ***** válasza:
A 9. vagyok.Pár évvel ezelőtt még itt is úgy volt,de most már a kerület(Bp. XVI.) összes ovijának(bölcsijének) biztosítanak mindent.A fogkrémet,fogkefét,nyárra a naptejet is!És nem választható,hogy viszel-e,hanem nem lehet bevinni.
2015. szept. 6. 12:32
 19/22 anonim ***** válasza:
Megint a 9. vagyok.Nálunk is mindennap van gyümölcs,reggel érkezik a "kerületgazda",és hozza a ládát megpakolva 2-3 féle gyümölccsel.
2015. szept. 6. 12:33
 20/22 anonim ***** válasza:
Az szuper. :)
2015. szept. 6. 14:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!