Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Megvennétek zárószinti szélső...

Megvennétek zárószinti szélső téglalakást?

Figyelt kérdés
Nagy dilemmában vagyunk a párommal, végre megtaláltuk "A lakást", mely minden téren megfelelne nekünk. DE!A lakás 4.emeleti, nem teljesen zárószinti,mivel felette van még egy tárolórész, valamint szélső lakás, így 3 fala hideg.A tulaj elmondása szerint (akinek kisgyermeke van,ezért döngeti a fűtést) átalányban 16.000 Ft-ot fizet (10 hónapon keresztül), konvektoros fűtéssel. A lakás ára kedvező, viszont a fűtés ktg-e jóval több, mint más korábban megtekintett lakásoknál. Nagyon beleszerettünk, kérem segítsen akinek van bármilyen tapasztalata hasonló jellegű lakásról!

2015. jún. 25. 11:23
 1/6 anonim ***** válasza:

Nekünk nem zárószinti, de a hálószoba egyik fala külső és ráadásul északi fekvésű. Tégla lakás, de mivel lecseréltük a nyílászárókat műanyagra, kívül meg nincs szigetelve a ház, ezért a hálószoba északi sarka állandóan penészedik és való igaz, hogy az a szoba mindig hidegebb, mint a többi.

Vennünk kellett elektromos párátlanítót a lakásba, mert más nem használt. Így minden rendben, csak hát a villanyszámla..... Igazából a külső szigetelés lenne a megoldás.

2015. jún. 25. 12:21
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz ügy. Egyik oldalról egy rosszul megválasztott lakás nagyon meg tudja keseríteni a következő éveket, másik oldalról viszont a lakásvásárlás olyan, mint amikor lovat vesz az ember. Ha megakadsz rajta, ha nem tudsz továbblépni, mert valami fogva tart, meg kell venni, még ha jelen pillanatban éppen sánta is.

Azt mindenesetre ne feledd, hogy az energia egyre csak drágább lesz, olcsóbb nem.

2015. jún. 26. 16:42
 3/6 anonim ***** válasza:
56%

A külső falak hőszigetelését meg lehet oldani nagyon olcsón.

Így a gázszámla átalánydíja a negyedére csökkenthető, az meg már elfogadható. A hőszigetelésre fordított összeg így egy év alatt megtérülhet. Persze ha nem túlbuzgó szakemberrel csináltatjátok. Ha nincs a családban barkácsoló ember Én tudok segíteni, tanácsokat adni, hogy mit, hogyan csináljatok.

2015. jún. 27. 14:54
 4/6 anonim ***** válasza:
Első válaszolnak szeretném megjegyezni, hogy a penészedés az nem a szigetelésből következik, hanem a rossz szellőzésből. Kell beépíteni a falba a mennyezet alá egy pvc csövet, hogy a szellőzés biztosított legyen
2015. jún. 27. 14:59
 5/6 anonim ***** válasza:

45 %-os. Nálam többet nehezen szellőztet bárki is, semmiféle szellőztetés nem tudja megoldani a hőhidat, ami miatt a pára létrejön. A belső fal meleg, a külső hideg, ezt csak külső szigeteléssel lehet megoldani. És nehogy azt gondolt, hogy egy 18 lakásos társasházban ezt olyan könnyű megvalósítani, mert valaki mindig ellenzi. Más is küzd a házban ilyen gondokkal, mégpedig azok, akik a régi ablakokat kicserélték műanyagra.

Szóval a szellőztetés csak egy bizonyos pontig megoldás, mert télen azért nem lehet mindig 10 fok a lakásban, olykor fűteni is kell. A folyamatos szellőztetés és fűtést pedig nincs ember, aki bírná anyagilag és értelmetlen is.

Első voltam.

2015. jún. 27. 16:51
 6/6 anonim ***** válasza:

Hát, én nem tudom, de az én házam, az én problémám! Ha a társasház többi lakója nem egyezik bele, én akkor is megcsinálom magamnak egyedül. Főleg, ha csak 9-12 négyzetméterről van szó. De még ha sarki lakás, három fallal, akkor sem várnám a többiekre. Mert a fűtés költségét a negyedére csökkentem, és senki b.lf.sz fia ne számlázzon az én kontómra!

Nem beszélve a penészes nyirkos lakás egészségtelenségéről. Én ezért ellenzem a műanyag nyílászárókat! A régi fa ablakokat is le lehet szigetelni, fel lehet újítani. Csak a buta ember költ olyasmire amiből évekkel később problémái lehetnek.

2015. jún. 28. 09:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!