Kombi kazánnál nem érdemes maximumra (64°C) állítani a HMV hőfokot? Elég 50°C? Ha maximumra rakom az rossz a kazánnak? Pl. :előbb vízkövesedik? Vagy vmi egyéb hátrány?
Oké, nem patogén (embert megbetegítő) baktériumokról, hanem baktériumok bomlástermékeiről beszéltél. Rendben van!
De azt tessenek már elárulni nekem, hogy ezek a baktériumok a vízben mit esznek??? Hogyan fejlődnek??? Hogyan tudnak szaporodni???
Lentebb linkeltem 2 cikket, [Semmelweis Orvostudományi Egyetem] ami nem egy laikusok fórum hozzászólása, hanem tudományegyetemi forrás, ott le van írva, hogy mivel táplálják a baktériumokat, hogy fejlődjenek, szaporodjanak. De a vízben mi a szén forrás, vagy mi a nitrogén forrás?
A vízben ásványi anyagok vannak, de szerves anyagok nincsenek.
Mit esznek akkor a baktériumok?
A baktériumok nem növények, hogy szervetlen anyagokból fotoszintézissel szerves anyagokat állítsanak elő. Meg a vízcsövekben belül amúgy is sötét van.
Szóval valami nagyon nem stimmel itt a baktériumok elszaporodásával kapcsolatban...
Ugyanis nincs mit enniük!
Nem tudok neked szakszerű választ adni. Holnap megkérdezem édesanyámat, aki laboros.
Talán annyit, hogy vegyél egy félüveg ásványvizet. Köpj bele egyet, és tedd ki a napsütésre 3 napra. Majd szagolj bele.
Te még nem felejtettél megbontott ásványvizet a kocsiban egy két hétre?
A példád azért nem jó, mert ezek speciális táptalajok, ahol kontrollált (megismételhető) körülmények között tenyésztik a bacikat. Más körülmények között is szaporodnak, maximum nem kontrolláltak a körülmények.
E; Biológiai vízminőségi jellemzők és határértékek
Meglepően sokféle baktérium van, például a mélytengeri hátságok km-es mélységű sötétjében is van élet - ként esznek. [link]
Lényegében minden földön gyakori kémiai oxiációra ráépült már életforma. "Kötelezték a vízműveket arra, hogy metán-mentesítsék az ivóvizet, ha 0,8 Nl/m3 határértéket meghaladta a metántartalom. Akkor a legtöbb próbálkozás, újítás, szabadalom lényege az volt, hogy valamilyen módon a steril ivóvizet a levegővel érintkeztették (porlasztással, csörgedeztetéssel). A levegő gázai beoldódtak a vízbe és kiűzték a metántartalmat, amely szabadon elszellőzhetett. Ugyanakkor a vízbe sok oxigén került és baktérium is…. Egyrészt vas(III)-hidroxid kiválás lett az eredmény. Másrészt az alföldi rétegvizek általános ammónia szennyezését a baktériumok oxigén jelenlétében mérgező nitritté és nitráttá alakították. Következésképp az addig steril, jó ízű ivóvizekből a technológiai beavatkozás nyomán nem tűzveszélyes, de gusztustalan és mérgező víz képződött. Legjobb esetben túlklórozással szabadulhattak meg a baktériumoktól." Idézet innen: [link]
Szegeden állítólag egy egész ökoszisztéma kialakult, a táplálék-piramis csúcsán már látható kukacokkal, amik időnként kifolytak a csapból. A sok lakossági panasz folytán megszüntették a víz (metán-kimosás céljából végzett) szellőztetésést.
Szóval miután az ivővíz nem desztillált víz, egészen sokféle mikroba éldegél benne - alacsonyabb koncentrációban, mint egy táptalajon, miután a tápanyag-sűrűség is kicsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!