A lakás melyik részébe érdemes Led világítást csináltatni? Azt hallottam konyhába kifejezetten hátrány.
Olyan helyre nem érdemes, ahol számíthat az ott található dolgok színvisszaadása. Ugyanis a LED, akármennyire is azt írják, hogy ez fehér, meg jó a spektruma, attól még kékesfehér, és romlik a színvisszadása.
A másik a fény eloszlása, és a megvilágítás (nem a fénysűrűség). Folyosóra, közlekedőbe pl jó lenne, csak az meg sokat van kapcsolgatva, ott azért fog hamar tönkremenni az "olcsó" becsavarható, mert a LED hiába bírna 30000 órát, ha az elektronika kipurcan 500 kapcsolásnál.
Elméletileg a ledek élettartamát nem befolyásolja a kapcsolgatás. Gyakorlatilag tényleg lehet, hogy az olcsók nem bírják.
Nálunk mindenhol ledek vannak, pont csak a konyhában nem. De ennek az az oka, hogy míg a szobákban egyszerűen kicseréltük az izzókat ledesre, a konyhában neoncső van, szóval az macerásabb lenne.
Más fénye van a ledes izzóknak, mint a hagyományosaknak, meg kell szokni. A neonhoz képest jóval sötétebb, nem állnék neki karóraszerkezetet szerelni a fényénél, de az általános esti elfoglaltságokra (olvasás, beszélgetés, tévézés, étkezés) teljesen jó.
Kezdetnek szerintem próbáljátok ki, hogy hogy bírjátok a fényét, pl. a kamrába, vécébe, folyosóra tegyetek pár izzót, csakis meleg fényűt, aztán pár hét múlva meglátjátok, mennyire tetszik.
"Elméletileg a ledek élettartamát nem befolyásolja a kapcsolgatás"
Nem is a LED-ek élettartamát írtam, hanem a működtető "elektronika" élettartamát. Ami amúgy is messze van a többtízezer órától.
"a konyhában neoncső van, szóval az macerásabb lenne. "
Pedig vannak T5/T8 és más csövekhez is LED-es helyettesítők. Legújabban semmi előtétet sem kell cserélni hozzájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!