Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Köteles vagyok-e beengedni a...

Köteles vagyok-e beengedni a gázost, közműtartozás miatt, hogy kikapcsolhassa a gázt, amit nem én csináltam?

Figyelt kérdés

Megvásároltuk életem első lakását, egy panel lakást tehermentesen. Legalábbis mostanáig ezt hittük, amikor is a tigáz képviselője bejelentkezett, hogy közműtartozás tartozás miatt kiköti a gázmérőt.

Előzmény: Akitől vettük az nem lakta, hanem albérlőknek volt kiadva éveken át. Az ingatlanos azt mondta még az ügyvédnél is, hogy per és tehermentes, közműtartozás sincs rajta. Aztán kiderült, hogy az albérlő felhalmozott „egy kis gáz számla tartozást” amit nem hajlandó kifizetni, hiszen már nem lakik ott. Nem rég örökölt egy házat egy másik városban, de abban nincs gáz. Az új címét tudom, de ez is csak egy albérlet.

HOGYAN LEHET AZ ALBÉRLŐT FELELŐSSÉGRE VONNI, HOGY A TARTOZÁSÁT Ő FIZESSE KI ÉS NE KÖSSÉK KI A GÁZMÉRŐT? Milyen jogszabályok vannak, amikre tudnék hivatkozni?

A tigáz ügyfélszolgálatán azt mondta a nem éppen kedves ügyintéző, hogy ha nem engedem be a gázost, akkor az egész lépcsőháznak kiköti és megnézhetem magam, mert több százezer ft a visszakötés.

A kérdésem az lenne hogy kiköthetik-e, ha én még 1 percet nem laktam a vásárolt lakásban, mert felújításra szorul, 1 m3 gázt sem fogyasztottam, nem velem volt szerződése a tigáznak? Ezért nem igazán akarnám beengedni, mert a visszakötést nekem számláznák ki, holott én semmit nem követtem el, csak vettem egy lakást

2015. máj. 24. 21:40
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
80%

De mit mondtak az átírásnál?

Akkor nem derült ki, hogy tartozás van?

2015. máj. 24. 22:43
 12/18 anonim ***** válasza:
85%

Hát én ebből azt szűrtem le, hogy

1. Adásvételi szerződésnél átvert az ingatlanos és az ügyvéd.

2. Nem történt meg a közművek hivatalos átírása.

3. A közművek nincsenek a neveden, csak a lakás. Szolgáltatói szerződést nem kötött veled egyetlen szolgáltató sem. Vagyis: nincs a neveden se a gáz, se a víz, se a villany.

4. Az ingatlanost és az ügyvédet, sőt az eladót is pereld be nyugodtan, mert becsaptak.

2015. máj. 24. 23:01
 13/18 anonim ***** válasza:
57%

- Be kell engedned, itt nincs sok lehetőséged.

- Ha tehermentesen vetted, akkor neked az eladóval van dolgod. Kifizetteted vele a tartozást, a ki és visszakapcsolást. Ha nem hajlandó erre, akkor csalás bűncselekmény miatt feljelented.

Ennyi.

Neked nem kell fizetned semmit sem.

2015. máj. 25. 09:56
 14/18 A kérdező kommentje:
A 12-es válaszoló teljesen jól látja a helyzetem. Minden szó úgy igaz, ahogy leírta. Most egyezkedünk az albérlővel, hogy fizesse már be, holnap meg puncsolunk a gázosnak, hogy várjon már egy kicsit, aztán vagy bejön, vagy nem
2015. máj. 25. 11:37
 15/18 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönet a véleményekért, tanácsokért, ötletekért, KÖSZÖNÖM SZÉPEN :)
2015. máj. 25. 11:39
 16/18 anonim ***** válasza:
57%

A szerelőt nem vagy köteles beengedni. a lépcsőházba valóban kikapcsolhatják de ennek nagyon kicsi az esélye a többi folyasztó ilyenkor jógosan reklamálhatna. És ha elmondod a szerelőnek is ezt valoszinű nem fog nagyon problémázni.

A gáz órát meg minél hamarabb írasd a nevedre. Ha a volt túlajdonos nevén van a gázóra jogilag az ő tartozása. Ha meg a bérlőén akkor az ővé neked semmi közöd hozzá. A tigáz följelenheti a tartozás miatt.

[link]

Ezzel a pírral tudod bejelenteni figyelj az óra állásra mert innentől neked számláznak mindent.

Ha ez meg van és az adásvételi is nem küldhetnek el az ügyfél szolgálaton elvileg.

2015. máj. 25. 12:31
 17/18 A kérdező kommentje:
Kedves 16-os, ezen már túl vagyunk. A lakás nevemen van, a mérőórákat lefotóztuk, szerződésben az állást anno rögzítettük, bejelentettük, át nem írják az albi tartozása miatt, mert a mérő meg az ő nevén van. kikötni holnap jönnek, belefáradtam. mennyi a ki és visszakötés? ezt tudja valaki?
2015. máj. 25. 21:25
 18/18 anonim ***** válasza:
57%
Jajj istenem, olcsón akartad megúszni ismerős ügyvéddel, és panaszkodós, szimpatikus ingatlanossal de így lett a legdrágább és a legfárasztóbb. Együttérzek veled. Mind a ketten tehetnek neked egy szivességet...
2015. máj. 26. 13:49
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!