Köteles vagyok-e beengedni a gázost, közműtartozás miatt, hogy kikapcsolhassa a gázt, amit nem én csináltam?
Megvásároltuk életem első lakását, egy panel lakást tehermentesen. Legalábbis mostanáig ezt hittük, amikor is a tigáz képviselője bejelentkezett, hogy közműtartozás tartozás miatt kiköti a gázmérőt.
Előzmény: Akitől vettük az nem lakta, hanem albérlőknek volt kiadva éveken át. Az ingatlanos azt mondta még az ügyvédnél is, hogy per és tehermentes, közműtartozás sincs rajta. Aztán kiderült, hogy az albérlő felhalmozott „egy kis gáz számla tartozást” amit nem hajlandó kifizetni, hiszen már nem lakik ott. Nem rég örökölt egy házat egy másik városban, de abban nincs gáz. Az új címét tudom, de ez is csak egy albérlet.
HOGYAN LEHET AZ ALBÉRLŐT FELELŐSSÉGRE VONNI, HOGY A TARTOZÁSÁT Ő FIZESSE KI ÉS NE KÖSSÉK KI A GÁZMÉRŐT? Milyen jogszabályok vannak, amikre tudnék hivatkozni?
A tigáz ügyfélszolgálatán azt mondta a nem éppen kedves ügyintéző, hogy ha nem engedem be a gázost, akkor az egész lépcsőháznak kiköti és megnézhetem magam, mert több százezer ft a visszakötés.
A kérdésem az lenne hogy kiköthetik-e, ha én még 1 percet nem laktam a vásárolt lakásban, mert felújításra szorul, 1 m3 gázt sem fogyasztottam, nem velem volt szerződése a tigáznak? Ezért nem igazán akarnám beengedni, mert a visszakötést nekem számláznák ki, holott én semmit nem követtem el, csak vettem egy lakást
Kiköthetik, és ha nem engeded be, akkor a lépcsőházban fogják kikötni.
A volt tulajdonossal kell rendezned a dolgot, amiért NEM volt tehermentes a lakás.
Az ügyvédednek erről meg kellett volna győződnie.
azonnal keress meg egy ügyvédet! Az előző tulajt és az az eladásnál közreműködő ügyvédet is felelősségre lehet vonni.
A tartozás amúgy kinek a nevén van? az albérlőjén vagy pedig az előző tulajén?
Amúgy engedd be a lakásba őket és kössék ki, te meg majd az összes költséget az előző tulaj nyakába varrod polgári perben, ha az kell!
Amíg tartozás van át sem lehetne írni a nevedre a gázt.
Az átírás előtti használatot a gázműnek a korábbi használóra kéne kiszámláznia.
Nézz utána, egyeztess velük. Addig nem kössenek ki semmit, amíg nem jársz az ügy végére.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!