Nevetséges, de a net a legdrágább szolgáltatásom.
Víz kb 2500
Villany fix 6500
Gáz átlagosan 6-8ezer között.
A net meg...10+

Én rengeteget mert 28k a kozos koltseg
Azon kivul
Pl dec
14820 gáz (kazannal futok es a meleg viz is onnan)
4533 viz
7603 áram (áramos futotest mert a kazán hangos es ejjel nem tudok futeni szoval extrahidegben azt bedugom es sokat fogyaszt)
Jan
15810 gáz
3932 viz
5655 áram
Feb
12 293 g
3332 v
4509 á

Én csak részben élek egyedül, de az én tevékenységeim fogyasztanak kb 90%-ot. 40-60 ezer forint között mozog, tavasszal ősszel kevesebb. 13 ezer csak a közös költség, 9 a net, 4-8 ezer a villany, havi fix 7 ezer a hideg víz átalányban. 7-30 ezer a fűtés és melegvíz. 3 havonta 4 ezer valamennyi a gáz átalány csak főzéshez van bekötve. Hiába vannak elzárva a radiátorok, hiába a költségmegosztó, mégis nagy a fűtésszámla a légköbméter miatt. A vízre is rászámolják lakásonként a fő órán olvasott különbözetet.
A közös költségből havi 2x kitakarítja egy lakó a lépcsőházat, van 1 nagy kuka mindennek, amit heti 2x ürítenek, de már másnap tele van, mert mások is ide hordják a szemetet. Nem hittem volna el, ha nem látom a saját szememmel. De ez más téma.
Összességében sokkal többe kerül minden 1 főre, mint mikor hárman laktunk.

#4 neked mit fedez a közös költség?
Nekem az lemaradt, hogy a nagyságos asszony díját is, meg amit még ellopkod. Mert 5 év alatt semmi fejlődés nem volt. Csak visszafelé.

Évi kb 200.000 a fűtésem mostani áron.
Ezen fellül kb 25-30havonta.

22 ezer körül. Abban benne van a biztosítás is.
Ez egy arányosítás, mert a szemetet pl. 3 havonta fizetem, a biztosítást pedig egy évre előre szoktam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!