Hogyan fűtsek kazánnal?
Sziasztok! 30 éve panelban éltem, most költöztem kertesbe, ahol vegyestüzelésű kazánnal fűtök ( fával).
A ház jól szigetelt új nyílászárokkal. Ha felfűtöm a vizet 60 fokra ( automata huzatszabályzó tartja) akkor nagyon meleg van a házban. Azt olvastam mindenhol, hogy 60 fok alatt káros a kazánnak. Ha 50 fokra állítanám lehet nem lenne ilyen meleg. Azt a tanácsot kaptam, hogy nyissam ki az ablakokat...hát nem az utcát szeretném fűteni. Mi volna a megoldás? Használhatom 50 fokon is a kazánt vagy felejtsem el?
Helo.
Én is kezdő vagyok vegyessel tüzelésben,és sokat olvasgattam utána. Hasonóan hozzád,ha 60fokra álítom,akkor folyamatosan melegszik bent 25fok fölé is,de ahogy kipróbáltam ha 45-50fokra álítom,akkor szépen tartja,illetve lassan melegszik csak a lakás.
Azt találtam ki,hogy begyujtás után,kissebb fákkal 70fokra állítva a huzatszabályzót jól felfűtök, majd a huzatszabályzót szépen elkezdem lejjeb venni 50fokra.így mire bemelegszik a lakás 23-24 fokra,addigra már csak 50fokon van a huzatszabályzó,ekkor már vastagabbakat is raktam rá,így szépen tartja a 24fokos benti hőfokot,illetve estére megy csak feljebb fürdés időre a gyerek miatt.
Nekem ez beválni látszik egyenlőre,és szerintem a kémény is "üzemi hőfokon" van így elég hamar.
Mi a véleményetek erről?
Hogyan fűtsek kazánnal? Roppant egyszerű, sokan feltették már ezt a kérdést,
akár 70 évvel ezelőtt is, bár a kísérleteik még a mai napig is tartanak, de a megoldás nem reménytelen!!!!!!
Mi a kazán? Egy egyszerű hőcserélő, aminél a tüzelőből kinyert energiával, felmelegíted a vizet, majd a radiátorokon keresztül melegíted a lakást!!!!
A lényeg ilyen egyszerű, mégis mindenki keresi a megoldást, hogyan lehetne
jobb,kényelmesebb, tisztább, ne kellene éjjel felkelni rárakni, nappal meg
takarítani a kazánt, a kályhacsövet meg a kéményt, esetleg hívni a tűzoltókat a kémény, vagy a háztűzhöz!!!!!!!
"Az ősember is fával fűtött", mondják sokan és az a baj, hogy sokan ma is erre hivatkoznak!!!! Egy pici fejlődés azonban volt a néhány száz évben, csupán egy picit lemaradtunk!!!!!! Megtalálták az éghető földet, ami
okádja a füstöt, nem is igaz, hogy jobban melegít mint a fa, csak már unjuk, hogy állandóan rakni kell!!!!!! A fa természetesen tiszta,bár néhány kifogás azért van, a kémény eltömődik, kátrányosodik tőle, ami aztán képeket fest a szoba falára és kellemetlen illatot áraszt!!!!!!
Hogyan lehet megszüntetni?-vetődik fel a következő kérdés!!!!! Sok
válsz van, istenigazából ezek sem váltak be. de ha a barlang fala kormos,
nem zavarta az ősembert, minket miért zavar, vele jár!!!!
Bevezetőnek úgy gondolom ennyi elég, nézzük ma hol tartunk?
Megalkották a kazánokat,legalább három ajtót tettek rá ahol a belsejét lehet takarítani, sőt még különböző nyílásokat is, hogy kényelmesen
lehessen tisztítani!!! Ma már van olyan megoldás is, hogy nem kell takarítani, de ez tapasztalatom szerint senkit sem érdekel, még a
környezet védőket sem!!!!!!
Hogyan tovább? Meg kell tanulni FŰTENI a TÜZELÉS helyett, nem ELTÜZELNI
KEL az ENERGIAHORDOZÓT, hanem HASZNOSÍTANI kell az energiáját!!!!!!
Hetedikes tananyag, ennyire ne menjünk vissza, megvárjuk, hogy az okos telefonon megkapjuk a választ és minden korszerű és kiváló lesz!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!