415 m3 gázt fogyasztottunk egy hónapban csak a kazánnal! Reális ez? Nagyon sok!
Figyelt kérdés
75 nm-es ház, központi fűtés, gázkazán. Hat helyiséget fűtünk, de ebből egyben nincs radiátor, és pont ott, ill. a mellette lévőben (egy légterűek) régiek az ablakok, valamint ott a padlásfeljáró is. A többi helyiségben idén cseréltettem ablakokat (műanyag). Ott rendesen meleg is van. A termosztát 22,5 C-ra van állítva (a cserélt ablakosokban kb. 24 C van ilyenkor). Ugye nem "folyik" el a gáz sehol, hanem ilyen paraméterekkel (szigetelve sincs a ház, padlás sem) reális ez a horribilis fogyasztás? A gázkazán rengetegszer bekapcsol.2013. dec. 17. 15:28
1/14 anonim válasza:
Sajnos a gázminősége ilyen.
a rezsi csökkentés miatt érezhető a gáz minőségének romlása, bár a gázművek ezt tagadja. szerintük minden rendben van.
De a saját bőrünkön érzékelve bizony látjuk mi is az igazság!
2/14 A kérdező kommentje:
Ez elég elkeserítő. Most megnéztem, narancssárgás a láng teteje. Tényleg sz@r a gáz. :( Mi lesz, amikor kemény mínuszok lesznek? 100 ezer lesz a havi számla? :( Sajnos muszáj ennyire fűtenem, mert én is fagyos vagyok, ráadásul három gyerkőc van, ebből egy pár hetes.
2013. dec. 17. 15:45
3/14 anonim válasza:
Ez ilyenkor teljesen normális. Nekünk 120 m2 a ház, kondenzációs kazánnal fűtünk, és amikor rendesen mínuszok vannak, olyankor naponta átlagosan 30 m3 gáz fogy. A gáz fűtőértéke katasztrofális, nem csak a rezsicsökkentés óta, már évekkel ezelőtt is ilyen volt. Régen feltettél egy fazékban vizet a gázra, és 10 perc múlva forrt, ma erre legalább egy félórát kell várni.
4/14 anonim válasza:
Ez még annak figyelembe vételével is sok, hogy nem a legjobb adottságú lakást fűtesz. A termosztátot vedd alacsonyabb hőfokra. Próbáljátok megszokni, hogy inkább jobban felöltöztök, és alacsonyabb hőmérsékletet tartasz a lakásban. No nem arra gondolok, hogy bunda + bélelt csizma, de zárt mamusz vagy cipő, valami hosszú ujjú kardigán vagy szabadidő-felső stb. A 20 fok feletti hőmérsékletnek nagyon sok a plusz költsége. A gáz minőségével nem akarok foglalkozni, arról megvan a külön véleményem - no nem a pénztárcám is alaposan megsínyli.
5/14 anonim válasza:
Előző vagyok, az elküldés után jutott eszembe: Mikor csináltak karbantartást a gázkazánon? Az is fontos, ha már 2 éve nem volt, sürgősen csináltassátok meg. (Sajnos szomorú saját tapasztalat.)
6/14 A kérdező kommentje:
Fogalmam sincs, szerintem sosem. :O Idén nyáron vettem a házat, nem csináltunk a kazánnal semmit, de a tulajt se kérdeztem, szerintem hozzá se nyúltak. Miért, mi történt nálatok?
2013. dec. 17. 16:25
7/14 anonim válasza:
Én írtam a karbantartásról. A gázkészülékeket rendszeresen tisztíttatni kell. Akkor eltávolítják a ráégett égésterméket, aminek az a következménye, hogy a gáz akadálytalanul tud beáramolni és normálisan ég, tehát jobb a hatásfoka. Évekkel ezelőtt vettünk mi is használt családi házat és amikor megkérdeztük az eladót, hogy mikor volt a cirkón karbantartást, azt mondta, minek az, még sosem romlott el. Kb. egy hetet kellett várni a karbantartóra, mindennap írtuk a fogyasztást. A tisztítás utáni összehasonlítás nem egyszer mutatott 20%-nál nagyobb megtakarítást. Ha nem velünk fordul elő, el sem hittem volna, hogy ilyen sok is lehet. Korábban is tudtam, hogy fogyasztás szempontjából is fontos, de hogy ennyire????
8/14 A kérdező kommentje:
Köszi! Akkor januárban kihívom a szerelőt mindenképpen!
2013. dec. 17. 16:44
9/14 anonim válasza:
Én sem védem a gázműveket,hisz gázzal fűtünk .
Nagyon sokat számit egy jól beszabályozott fűtő készülék .
A sárgás szín is ebből adódik .Nincs jól beszabályozva a a készülék .Az előírtnál nem lehet ám
"gyengébb" minőségűt keverni,mert az robbanást idézne elő a rendszerben .Ne feledjük tél van A vezetékes víz hőfoka visszament 16-17 re.Nem 24-25 mint nyáron .
10/14 A kérdező kommentje:
A víz hőmérséklete nálunk nem számít, mert mint mondtam, csak a fűtés megy gázzal. A tűzhelyet sem használom, mindössze egyszer próbáltam ki, de ott is narancssárga a láng, és nagynéném is mondta, hogy ugyanazon beállításokkal náluk is rosszabb a gáz minősége, mint évekkel ezelőtt. Sárgás.
2013. dec. 17. 19:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!