Vegyes-tüzelésű kazánnál mi az a vízhőmérséklet amit károsodás nélkül kibír?
Figyelt kérdés
2013. dec. 16. 17:35
1/4 anonim válasza:
felforralni nem fontos, de 70-80 fokot simán évekig, gond nélkül
2/4 anonim válasza:
A 90 fokot is ,de ne ez legyen a gyakori .A gyártó gondol a magas hőmérsékletre is .
3/4 anonim válasza:
Amíg fel nem robban :)
Anyagfáradás szempontjából nem a hőmérséklet károsítja, hanem a túl hirtelen hőmérsékletVÁLTOZÁS, mert ilyenkor eltér a vízoldal és a tűzoldal hőtágulása, ilyenkor feszülnek a kötések.
4/4 szokratesz válasza:
Nálam a kazán szinte folyamatosan 80-90 fokon dolgozik (igaz pufferbe), így a visszatérő sem hidegebb soha 60 foknál. Ezzel elkerülhető a kondenzáció a kazán élettartama megnő.
Régi rossz bevált módszer volt (van), hogy a kazánt jelentősen túlméretezte a fűtésszerelő. Ennek csak annyi oka volt hogy ne panaszkodjanak neki, hoghy hideg van. Persze a túlméretezés következménye, hogy csak alacsony (40-50fok) hőfokon tudták, tudják használni ezeket a kazánokat, mert egyébként a lakásban nagyon meleg lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!