Milyen károsodás ér egy fűnyírót vagy egy rotációs kapát amikor oldalra döntik, az olaj miatt? Na és miért éri a károsodás?
Velem is előfordult évekkel ezelőtt. Visszafolyt az olaj a karburátorba,szét kellett szednem,és nullára kitakarítani...pedig csak a kést akartam levenni köszörülni.
Még a kipufogóba is ment. Elb...tam.
karburator alatt a porlasztot ertitek?
minden benzines kertigepnel ez van? a 20 evesnel is, legyen az rotacios kapa, funyiro, lancfuresz, fukasza?
a 20 éveseknél nem, mert 2 ütemű. nincs benne külön olaj.
4 ütemű tud ilyet csinálni.
a láncfűrész fűkaszát amúgy is forgatod használat közben, szerintem a kérdés ezen részét te sem érted :D
amúgy meg a lánfűrészek a mai napig 2 üteműek, annak akkor lesz baja, ha nem keveredik az olaj a benyával.
Így van ahogy előttem írják. Árokparton, lejtőn nincs kenése a motornak és szép csendben tönkremegy a nyíró 2 év alatt mintha 20 év alatt használódott volna el.
A szomszédom most cserélte le a 2 éve vásárolt - általam is irigyelt- Briggs gépét elektromosra mert a szerelő megmondta neki hogy sajnos ez van az új is tönkremenne ilyen jellegű terepen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!