Gázbojler őrlángon, reális fogyasztás ez?
Albérletben lakunk, itt egy elég régi gázbojler van. Mekkorának kellene lennie az őrlángnak?
Szerintem ahhoz képest, hogy őrláng, elég nagy, és elég nagy hangja is van.
Napi egy köbméter gáz megy el, ezt sokallom. lehet, hogy a túl nagy őrláng az oka?
Meleg víz használat, főzés minimális szinten van, szinte elenyésző. A gáz csak addig van begyújtva, míg lefő a kávé, a meleg víz meg csak addig kell, míg megfürdök, mosogatáshoz vízforralóval csinálok meleg vizet.
Szerintem ehhez képest sok a napi 1 köbméter gáz fogyasztás.
Napi 1 köbméter az havi szinten kb. 4000Ft lehet. Ha távfűtéses(meleg vízzel is ellátott) lakásban élnél vagy villanybojlert használnál kissé magasabb lenne a számlád valószínűleg.
"mosogatáshoz vízforralóval csinálok meleg vizet"
Ezt miért? Hülyeség amit csinálsz, mert gázzal sokkal olcsóbb felmelegíteni ugyanannyi vizet, mint az elektromos vízforralóval. Ezzel semmit nem spórolsz, sőt. Persze ha neked a villany az ingyen van akkor nem szóltam...
" Hosszú távon meg jobban jársz ha lecseréled egy őrláng nélküli tartályos vízmelegítőre."
Dehogy járna jobban. Egy villany bojler eszi az áramot! Nekünk még a távfűtéses meleg víz is olcsóbb mint az előző lakásban a villany bojler volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!