Főbérlő vagyok, budapesti panel lakásomat 4 főiskolásnak adtam ki fix áron, amely tartalmazza a rezsit is. Úgy gondolom, havi 3 köbméter hideg és 3 köbméter meleg víz a reális fogyasztás négyüknek. Ti mit gondoltok erről?
"mi a férjemmel ketten lakunk, 1-1 köbméter szokott fogyni havonta."
Ezt hogyan csináljátok, sose vagytok otthon? Mi öten vagyunk, és havi 25 m3 víz fogy el...
:(
Fix rezsivel kiadni, az nagy hiba. Törvényszerű, hogy pocsékolni fognak, mert nincs ami visszatartsa őket a pocsékolástól.
a wc-t pedáns ember mindig lehúzza...napjában többször is, szor négy...
a konyhai csapot nem zárják el, mert mosogatnak, nem számít...
a zuhany alatt állni jó melegvízben, az maga a csoda...
szóval: egy fő egy nap cirka 100 liter...szorozva 30 nappal..az 3 köbméter(hideg-meleg)ez négyszeri wc, bő fürdés-mosakodás, kismosás, mosogatás.
namost ezt négyen követik el, tehát 4X3=12m3 a havi fogyasztás alsóhangon...
ilyen hibát még nem hallottam elkövetni.a diákoknak jó buli.alapvető közgazdasági érdektelenségbe küldted őket.
Ha szerződtél, akkor nehéz lesz módosítani, ha nem, csak feketén, akkor viszont írni kell a mérőállást legalább havonta..
Bulizni is fognak, az is viszi a vizet...
Pár hónapja költöztek el az albérlők, azóta harmadára csökkent a vízfogyasztás...a villanyt sosem kapcsolták le, a tv-t bekapcsolva hagyták, pedig dolgozni mentek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!