A vagy A+-os energiaosztályú fagyasztószekrény ha huzamosabb ideig üzemel, az nagyon megdobja az energiaköltséget vagy ezeknek szinte elenyésző a fogyasztása? Kb 50 literes zanussi fagyasztószekrényről lenne szó.
Nekünk A++ 251 literes fagyasztóládánk van...van rajta echo mód,hogy ha csak éppen csak van benne valami meg 6.érzék meg mit tudom én.
Előtte egy ilyen kicsike 3 fiókos veterán fagyasztónk volt ami szerintem még a G besorolást se érte el.... és több mint a fele lett a villanyszámlánk az újjal aminek 194kwh/év a fogyasztása.Ezen belelkesedve a hűtőt is lecseréltük :)
hát ha havi 200-300 ft a villanyszámla akkor lehet megduplázza...
Ha egy fagyasztó folyamatosan megy tehát folyamatosan fagyaszt akkor ott már gondok vannak.
A c kategóriánál is így működik sőt az összesnél így működik csak nem mind1,hogy egy példa: A kategóriánál havi 1000 ft a fogyasztása vagy C kategóriánál 3000 ft.. (az összegek csak példának lettek írva)
Ventilátor???
Fagyasztóról van szó és nem hűtőről.
Egyébként 50 literes zanussi fagyasztó pl a ZFX405W
153 kW/év a fogyasztása
de pl egy Indesit TZAA 1 82L 179 kWh/év
Elég elenyésző a fogyasztási különbség és 2 polc helyett 3-ba pakolhatsz...és ez a kettő között nem igazán van nagy árkülönbség és A+ mind a kettő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!