Ez reális fogyasztás egy Opel Astra H 1.7CDTI autónak?
Az átlagom 6,5-6,8 liter/100 km körül van.
80%-ban autópályán használom (tempomat 130-ra állítva, próbáltam már 110-zel is, max 1-2 deci a különbség 100 km-en),
15%-ban város,
5% egyéb út.
A motort 1500-2300-as fordulatszám-tartományban használom. (2300-nál van a nyomaték-maximum.) Kivéve persze pályán, akkor 3000-et forog kereken 130-nál.
Akkor jó. Köszi. Még jöhet vélemény.
Én kicsit soknak éreztem, főleg a gyári 4,2-es városon kívüli adathoz képest. De persze tudom a pálya is rádob jócskán.
A fedélzeti számítógép rettenetesen alul mér. Szerinte 5,3 az átlagom. De mikor tankolok és a litereket leosztom a megtett kilométerrel, a fenti érték jön ki.
ennyi és ilyen autópályázással mint amit leírtál,
nagyon jó ez a 6.8 ,
sokan cserélnének veled,
"Sok. Ugyanez az autónk volt, 140-nél 5,5 liter, 110-nél 5 alatt."
Igen, a BC nekem is pont ezeket írja ki. Csak mikor tankolok, akkor jön a kellemetlen meglepetés. Sokkal több liter megy bele, mint amit a BC számolt fogyásnak.
Azt hozzáteszem, hogy általában 2-3-an mindig ülünk az autóban. 15"-os, 195 széles kerekek vannak rajta 2,5-2,6 barra fújva. A motor egyébként jól húz, nyomatékos. Semmilyen más tünetem, hibakódom nincs. Diagnosztika sem mutat semmi hibát. Csak szimplán ennyit fogyaszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!