Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Melyik olcsóbb: főzni, vagy...

Melyik olcsóbb: főzni, vagy kifőzdében/étteremben napi menüt venni?

Figyelt kérdés

ma 09:43
A kérdező szavazást indított:
Főzni
Napi menüt venni
12 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:
85%

Régebben olcsóbb volt a napi menü szerintem mint a főzés, főleg ha az idődet is beleszámolod.

Most már nem vagyok benne biztos.

Viszont abban biztos vagyok, hogy a minőséggel nekem mindig gondom volt ezekkel a menükkel. Talán pár főzelék volt ami ízlett, de pl a csirkemell rágós volt. A szaftos húsok undorítóak voltak, stb.

Így szerintem inkább kényszer max, ha valakinek nincs ideje, vagy lusta rá.

ma 09:56
 2/6 anonim ***** válasza:
76%

Hány emberre?

Egy emberre változatos főzni rengeteg idő, sokféle alapanyag. Egy főnél még esetleg megérheti a kifőzde, főleg ha az idődet is beleszámolod.

Míg egy 2 fős, vagy nagyobbacska gyerekkel 3-4-5 fős háztartásban 1 ember megfőz mindenkire, közben a többiek viszik a házimunka egyéb részeit, addig 1 embernél a főzés ideje alatt nem sok mindent tud csinálni.

Bizonyos ételeket lehetetlen egy adagban elkészíteni (levesek, rakott, tepsis ételek), mert pl. egyszemélyes serpenyőt még csak-csak lehet venni, de egyszemélyes tepsit nem nagyon kapsz.

ma 09:57
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

2-es: kicsit vitatkoznék veled, mindenböl lehet egy adagot készíteni.

Nem feltétlen egy személyes tepsi kell, bármilyen tüzálló edény jó, és kisebb üveg vag kerámiatál simán van.

Mivel elég speciális étrenden kell élnem, és csak frissen készült éteket tudok megenni komolyabb rohamok nélkül, ezért tapasztalatból tudom, nem gond az egy személyre fözés, semmilyen szempontból sem.

ma 11:21
 4/6 anonim ***** válasza:

#2 Egy emberre is úgy kell főzni mint sokra, csak a többi adagot egyenként le kell csomagolni és be kell tenni a fagyasztóba. Persze nem lehet mindent fagyasztani, de ha csinálsz egy adag pörköltet 2-3 személyre valót, abból 2 nap tudsz enni, a harmadikat lefagyasztod és később csak tésztát vagy krumplit kell főzni hozzá.

Ott van a gond, hogy 1 fős adagot próbál az illető készíteni, ami nem sikerül, kicsit mindig több lesz. 2 kajára már nem elég, de 1-nek meg sok, így megy a kukába. Ha eleve többet készítesz és a többletet kis zacskókban beteszed a fagyasztóba, akkor elég hétvégén főzni és hétköznap csak kiveszel belőle valamit amihez épp kedved van.

ma 11:41
 5/6 anonim ***** válasza:
Cirka 15 éve rendelgettünk, mert akkor még lehetett a céges juttatást erre fordítani, és csak ketten voltunk. Akkor ha jól emlékszem 300Ft volt egy adag főzelék, miközben ennyiért kaptál egy kiló mirelitet, és egy egész családra való adagot lehetett belőle főzni.
ma 11:55
 6/6 mindentudó99 ***** válasza:
Mintha azt kérdeznéd melyik olcsóbb vizet inni vagy sört. Általában akik lusták vagy utálnak főzni bizonygatják hogy rendelni olcsóbb. Semmi baj nincs a rendeléssel aki ezt választja csak csak ne áltassa magát meg másokat azzal hogy olcsóbb mint főzni.
ma 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!