Szerintetek normális az, hogy, aki éves szinten a kedvezményes mennyiségű gázt fogyaszt, annak is van (adott esetben) piaci értéken számlázott fogyasztása (mint pl. nekem)?
#19 - rendi, mindenképpen megírom.
#20 - Hozzászólásodra érvényes, hogy nem 'vágod'/nem 'kaptad el' a lényeget.
20#+
Értem én mire gondolsz, de, ha én meg tudtam oldani ezt a problémát azzal amit leírtam, te nem tudom miért nem. :/
Utolsó, szerintem a kérdezőnek jól van beállítva a fogyasztás (arányosítva van - osztva 12-vel - az előző évi átlaghoz viszonyítva.)
Itt is írnak róla, a 10-es hozzászólásban, hogy bajok vannak.
https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__rezsi__12864175-miert..
1500 volt a fogyasztás, ők átalányban 1700-at kifizettek, mégis rájuk húztak 40 ezret pluszban. Szintén az augusztusi-november eleji "fogyasztás" miatt. Szolgáltató most élvezkedik az ő 200 m3, rezsiáron pluszban befizetett pénzével és a 40 ezerrel, amit piaci áron számláztak ki neki.
A fentebb belinkelt cikk is írja, hogy bizonyos átalányosok - attól függően, hogy mikor van náluk a leolvasás - erre igencsak ráfaragtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!