Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Szerintetek normális az,...

Szerintetek normális az, hogy, aki éves szinten a kedvezményes mennyiségű gázt fogyaszt, annak is van (adott esetben) piaci értéken számlázott fogyasztása (mint pl. nekem)?

Figyelt kérdés
Igaz, állítólag visszakapom a többletet....de, 'valakik' közel 1 évig használják a pénzemet
nov. 13. 16:52
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

MVM nekem megnövelte a havi általány fogyasztásomat +6,5%, úgy, hogy az éves elszámolásom 1 havi általányt fedezett, azaz előző hónapban 213 ft volt a gáz számlám.

Ez csak akkor tűnt, miután megjött a csekk. Ezért beléptem a mvm fiókomba és átírtam az éves gázfogyasztásomat az előző év alapján. A rendszer elfogadta, és így decembertől már kevesebbet fizetek, mint tavaly.

Én a helyedben elosztanám az a 37000 forintnyi gázt, ami kb 50 m3 "piaci" áron levonnám az éves fogyasztásomból, és ezt a mennyiséget adnám meg a szolgáltatónak. Van egy tól-ig határ amibe benne kell maradnod, de lehet belőle lefaragni. Évente csak 1x írható át úgy tudom, szóval ha elrontod akkor a szolgáltató tudja módosítani.

tegnapelőtt 10:06
 12/25 anonim ***** válasza:
11+ telefonon is módosítják
tegnapelőtt 10:09
 13/25 anonim ***** válasza:
Nekem is mindig fölverik önhatalmúlag - áramot, gázt is (igen, akkor is, ha túlfogyasztásom volt és lényegében ők tartoztak nekem) -, de már meg se várom az első számlát, módosítom is. Ha mégis több lesz - ez max. a gáznál fordulhat elő (bár figyelem az órát) -, inkább kifizetem utólag.
tegnapelőtt 10:16
 14/25 A kérdező kommentje:

Nem biztos hogy megértettétek a probléma lényegét....

Ha mindig minden kvótán belül maradok, miért tartalmaz a gáz fogyasztásom piaci áru gázmennyiséget is ami a 37000 ft plusz tehát az abból adódik hogy bizonyos mennyiségű fogyasztást piaci áron számláznak nekem...

Beszéltek arról is hogy külön veszik a nyári meg a téli hónapokat... Csakhogy évente egyszer olvasnak le... Nincs is adatuk arról, hogy melyik hónapban mennyit fogyasztok... Mi alapján tesznek innen oda onnan meg amoda?

Egyébként tegnap megírtam nekik a kérdést emailben és jelezték hogy majd fognak válaszolni...

Kíváncsi leszek

tegnap 08:26
 15/25 A kérdező kommentje:
Mi alapján kavarnak, ha nincs is adatok arról hogy melyik hónapban mennyit fogyasztok éves szinten viszont benne vagyok a kedvezményes sávban, vagyis kevesebbet fogyasztok mint 1729 köbméter.....
tegnap 08:27
 16/25 A kérdező kommentje:
Országos szinten is ez megy állandóan kavarnak az okosok hogy hol mit kint hogyan tudnak lehúzni hogy több maradjon náluk többet tudjanak ellopni
tegnap 08:28
 17/25 anonim ***** válasza:

Kérdező, én nem tudok másra gondolni, mint arra, hogy náluk augusztus 1-től a következő év július 31-ig "jár" a kedvezményes 1729 m3. (És nem egyénenként, leolvasástól leolvasásig) Akkor húznak egy képzeletbeli vastag vonalat a beteg agyukkal, lezárják ezt a szakaszt és kezdődik ismét az új forduló.

Neked az ő lezárásuk (július 31.) után november elejéig (a leolvasásig) - a jelleggörbe alapján - kb. 120 m3 jár kedvezményesen (nem biztos, hogy pontos, de kb. ennyi), viszont a nyilvántartásban a havi befizetéseid (átalányod) alapján már mondjuk 200 m3-nél tartasz. (Ez is csak egy példa)

És a különbözetet rád verik piaci ár alapján.

Ami röhej, mert azt a gázmennyiségen nyilván nem használtad el (augusztusban és szeptemberben nem igazán fűtünk, októberben is csak keveset), ráadásul előre is kifizetted azt, amit még el sem használtál.

Mást nem igazán tudok elképzelni, de ha ez nem egyedi eset, úgy nyilván azok faragnak rá erre, akiknek minél korábban van az ő július 31-i lezárásuk/fordulójuk után a leolvasás.

Ha ez tényleg így van, akkor azon csodálkozom, hogy még nem borították rájuk az asztalt. Mert ez igazságtalan.

tegnap 08:57
 18/25 A kérdező kommentje:

#17 - kÖSZI!! - Szerintem megragadtad a probléma lényegét...Biztosan így (is) van, ahogy leírtad. Szerintem, nekik ez azért jó, mert beszednek így egy csomó pénzt....Teljesen indokolatlanul és szerintem jogtalanul is.

Az ügyintéző hölgy (most, nov. 13.-n azt mondta, hogy majd egy év múlva visszakapom a 'túlfizetést'. És, miért kell 1 évet várni erre (?) Az előző éven is benne maradtam az 1729 köbméterben...és előtte is, meg előtte is. (kb. 4 éve fűtök gázzal. Jó, tudom, nem egy hatalmas összeg az a 37 ezer...csak teljesen indokolatlan. Hiába szorítom magam bele a kvótába, mégis 'megfizettetnek'...

tegnap 09:54
 19/25 anonim ***** válasza:

Örülök, hogy segíthettem. Ha a pénzedet most használják is pimasz módon, legalább (talán) érted, hogy miért.

Majd azért írd meg, hogy mit jelzett vissza az ügyfélszolgálat.

Ha nem felejtem el - nálunk január végén van a leolvasás -, megírom, hogy mi a helyzet. Az már nagyon a fűtésszezon vége felé van, és ezek alapján nálam túlfizetésként kell, hogy mindez megjelenjen.

De majd kiderül.

tegnap 10:21
 20/25 anonim ***** válasza:

Szerintem túlbonyolítod!

Mennyi az éves gázfogyasztásod? Tehát amit ténylegesen elfogyasztottál, és nem az amennyit a szolgáltató pluszban hozzá tett!

Melyik szolgáltatónál vagy?

Ha MVM ide regisztrálj be:

[link]

A telefonos app néha hülye, maradj a számítógépnél.

A főoldalon ott lesz:

SZÁMLÁIM --> SZÁMLA BEÁLLÍTÁSOK:

Jobb oldalon ott lesz, kiválasztod a gázt, ha az áram szolgáltató is mvm, akkor a gázt válaszd: RÉSZSZÁMLA ÉRTÉK MÓDOSÍTÁSA --> Megjelenik az éves meghatározott fogyasztás m3-ben. A kis nyílra rányomsz : TOVÁBB A MÓDOSÍTÁSHOZ: beírhatod számmal vagy a csúszkán szorakozol vele. --> MÓDOSÍTOM

Ennyi, kész vagy. következő hónaptól már kevesebb lesz a rész számlád.

Ha ez túl bonyolult, felhívod a szolgáltatót és RÉSZSZÁMLAÉRTÉK MÓDOSÍTÁST kérsz. Nem magyarázkodsz, nem említed azt amitől itt írsz a kérdésben, csak vársz. Megkérdezik mennyi legyen, te bemondod az éves gázfelhasználásodat m3-ben, és általányban akarsz maradni. Átírják kész vagy. Csak győzd kivárni mire felveszik.

tegnap 10:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!