Szerintetek normális az, hogy, aki éves szinten a kedvezményes mennyiségű gázt fogyaszt, annak is van (adott esetben) piaci értéken számlázott fogyasztása (mint pl. nekem)?
Le van náluk bontva hónapról-hónapra, hogy mennyi kedvezményes gáz jár.
Ha pl. valaki nem fér bele az októberi mennyiségbe, előfordulhat, hogy a többi hónapban sem fér bele és akkor érheti a meglepetés az éves elszámolásnál, hogy a többletet kiszámlázzák egybe az emelt áron.
Szerintem ha a következő diktálásnál nem éred el a kedvezményes mennyiséget, akkor visszaszámolnak, tehát nem használják egy évig a pénzedet.
Átalányfizető vagyok, évi egyszeri leolvasással...és mindig (minden évben...3 éve fűtök gázzal)....tehát mindig elül maradtam az évi 1729 köbméter fogyasztáson. Nyáron nyilván 0 a fogyasztásom.
Köszönöm a hozzászólásokat - bár, úgy tapasztalom, Ti (is) csak próbáltok logikázni, nincs konkrét tudásotok. Nekem már van (mondhatnám)..de, ez annyiban nem igaz, hogy tegnap az ügyfélszolgálaton az ügyintéző elmondta annak a logikáját (persze, nem fogtam fel), hogy én ÁTALÁNYFIZETŐKÉNT (évi egyszeri (1db) leolvasás esetén) miért fizetek több tízezer forintot PIACI (azaz) HÉTSZERES áron....amit, persze, majd kb 1 év múlva (a következő leolvasáskor visszakapok - amennyiben belül maradok az évi 1729 köbméteres fogyasztáson. De: Hasonló logikával számolva egy év múlva is keletkezik kb. ugyanennyi (oktalan és jogtalan) többlet fizetnivalóm....vagyis, amit most oktalanul be kell fizetnem, az a pénz akkor fog hozzám visszakerülni, amikor megszűnök gázfogyasztó lenni.
Kiejtenéd ezt bővebben?, mert nem értem.
Volt mostanában nálatok leolvasás, te a kedvezményes sávon belül maradtál, és ennek ellenére egy bizonyos mennyiségű gázt piaci áron számoltak el?
6 - igen. Körülbelül 37.000 forintot fizettem így pluszba, amit majd nagyjából egy év múlva fogok visszakapni ezt mondta az ügyintéző.
Viszont ha hasonló van számláznak majd a következő időszakban is, akkor megint fog keletkezni egy olyan pénz mennyiség ami szerintem jogtalan és indokolatlan...
Vagyis amit most elvettek tőlem érthetetlen módon, azt visszakapom egyél múlva amikor és megint majd elvesznek egy bizonyos pénz mennyiséget...
Úgy magyarázta a hölgy, hogy a túl számlázás abból adódik, hogy (na most esetleg még jobban hogy teljesen értelmetlen... És még pluszban is hülyeség... Szerintem arra játszottak az okosok hogy hogyan tudnának több pénzt beszedni az emberektől...(Van ez így sok területen a mai magyarországon...
Na szóval:
Náluk az éves ciklus augusztus egytől július 31 ig tart...
Az én éves ciklusom november elejétől október végéig.
Most van egy ilyen újabb szabályozásuk (már úgy értve hogy egy ideje van)... Hogy a kedvezményes gáz fogyasztást valahogy havi szinten nézik... És ha megnézik július 31-n, akkor náluk... Adódik valami differencia a havi lebontás körül belül amit akkor sem értettem de azután sem bírom megérteni....
A másik dolog meg az hogy július 31-én megsem nézik a fogyasztásomat... Tehát a teljes értetlenség. És nemcsak én vagyok ebben a cipőben hanem ez eléggé elterjedt
.. ügyintézéskor a mellettem levő széken a másik ügyintézővel és ugyan ilyet intéztek
...
Vagyis igazából nem tudtak rajta mit intézni.
Ebben az ügyben szeretnék én is megvilágosodni.
.
Szerintem az ügyintéző hölgy és betanult valamiféle szöveget amit szerintem ő sem ért, csak elmondja és számomra tűnhetne akárhogy is hogy ő érti... De teljesen egyértelműen azt gondolom hogy ő sem érthető mert semmi logika nincs semmiben
Átalány gáz fogyasztás...
Benne van a nevében is hogy ÁTALÁNY....
Úgy látszik ez a mostani rendszer mindent ÁTÍR... Hogy mi mit jelent
Igazából semmi semmit nem jelent.
Mindig mindenhol minden kvótában benne maradok gázfogyasztás vonatkozásában... De ez a rendszer megoldja hogy akkor is kelljen bizonyos mennyiségű piaci árat fizetnem.
DE MIÉRT DE MIÉRT DE MIÉRT?
Ja és még csak annyit, hogy 'matekos agyú' vagyok...
Megérthetném ha megérthető lenne.
Műszaki felsőfokú végzettségem van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!