153 köbméter gázra ( 5570 mj) kaptam számlát 35965 forintot! Ebből mennyi a rezsi csökkentett rész és mennyi a piaci ár? Jó esetben is 145 forintot olvastam neten hogy annyi egy köbméter gáz ára ha be szorzom se tudom. Hogy jött ki ez majd 40k Ft!
Diktálós vagy, ugye?
A számoláshoz tudni kellene, hogy mikor van nálatok a diktálás.
Arányosan ki kell számolni, hogy hány nap volt még az egyik, és hány nap volt már a másik hónapban. Azt megszorozni az aktuális jelleggörbével, amit szintén arányosítani kell. A maradékot fizetted piaci áron.
Idén októberben 120 m3, novemberben 250 m3 a rezsicsökkentett mennyiség.
Jahogy diktálós. Az akkora hülyeség, hogy ihajj :D
Nálam átalány van, semmi görcs nincs.
Októberben - a teljes hónapra, azaz 31 napra - mint fentebb is írtam, 120 m3 a rezsicsökkentett gáz. Egy napra számolva - október 31 napos - 120/31 - egyenlő 3,87 m3/nap. Ha 25-én diktáltál, akkor 3,87 m3 X 25 nap.
Vagyis 96,75 m3 jár kedvezményesen. Amit fölötte használtál, azt mind piaci áron számolták el.
Szeptemberben alatta maradtál, mert abban a hónapban 37 m3 a kedvezményes, és te csak 10 m3-t használtál el. Persze az a 10 m3 is benne van ebben a számlában.
Nagyon drága lesz nektek így a tél...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!