Melyik fűtési megoldás az olcsóbb?
Az 1. képen ( [link] látható gázkonvektorral az a probléma, hogy túl meleget csinál a szobában. A kikapcsolás nem opció, mert nagyon nehéz újból bekapcsolni, a hőmérséklete pedig gyakorlatilag szabályozhatatlan, mert nincsenek rajta fokozatok. Ezért ha ezt használjuk, akkor rendszeresen ki kell szellőztetni a szobát, hogy ne legyen elviselhetetlen a meleg. Aztán becsukjuk az ajtót és az ablakot, újból felfűti a szobát, majd újból szellőztetni kell... Az az érzésem, hogy ez nem túl gazdaságos.
A 2. képen ( [link] látható olajradiátorral ilyen probléma nincsen: ez szabályozható és könnyen ki-be kapcsolható, tehát ha ezzel fűtjük a szobát, nem kell állandóan újra és újra kiszellőztetni. Csakhogy ez árammal működik.
Szerintetek ilyen körülmények között összességében melyik fűtési megoldás olcsóbb? A szoba nagyon kicsi, szerintem 10 négyzetméter sincs, ha esetleg ez számít.
A gázkonvektor hogy lehet, hogy nem szabályozható? Rossz a kapcsolója? Mikor látta szerelő? Az még balesetveszélyes is lehet, ha el van hanyagolva. A felesleges meleget nem tudod a lakás többi részébe engedni, csak kifelé? Nem láttam még ilyen konvektort.
Mivel én a gázt így nem merném használni, maradna az olajradiátor, annak ellenére, hogy valszeg kicsit drágább.
A gázkonvektoron (képen látható "falibaba") van tekerőgomb, ezzel a gázmennyiség változtatható kell legyen, azt hiszem 2 állás van ezen. Ez nagyon régi készülék amúgy, 70-es évekbeli lehet, talán még hőelem sincs benne, nemhogy termosztát stb.
Azt javaslom, ehelyett be kéne szereltetni egy kéményes FÉG konvektort, abban van termosztát, és beállítható a kívánt hőmérséklet kb. +/- 1°C toleranciával.
Olajradiátor sok villanyt eszik ez drága, és még fölös helyet is vesz el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!