Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Héra gázos cserépkályhás...

Héra gázos cserépkályhás fűtés nagyon gazdaságtalan?Veszélyes?Érdemes ilyen lakást venni, ha gyereket tervezünk vállani?

Figyelt kérdés
okt. 8. 14:17
 1/5 anonim ***** válasza:
Ebbe a kályhába F8 as égője ég.Kisebb kályhát gyorsan felmelegít.
okt. 8. 14:32
 2/5 anonim ***** válasza:

Akkor biztosan gazdaságtalan, ha a kémény az eredeti, még a cserépkályhához épített, mert annak nagyon nagy huzata van és egy csomó gázt kihúz, mielőtt elégne, illetve nincs megfelelően átalakítva a kályha, csak belerakták a gázégőt. Én laktam hérás albérletben ilyen kéménnyel. Később a tulaj csináltatott cirkó fűtést, harmada lett a gázszámla.

Érdemes átnézni, hogyan lett anno átalakítva.

[link]

okt. 10. 22:38
 3/5 anonim ***** válasza:
Szén-monoxid érzékelő mindenképpen ajánlott, úgy nem veszélyes. A cserépkályha gázzal elég értelmetlen dolog, lényegében egy hőszigetelő - egyben hőtároló - réteg a gázláng és a szoba között. Jobban jársz, ha lecseréled egy kéményes konvektorra, vagy méginkább ha egy kazánra.
okt. 11. 07:14
 4/5 anonim ***** válasza:
Jobb fűteni elektromos kazánnal (veszélytelenebb is), a cserépkályhát hagyjátok meg dísznek, főleg ha szép a csempe. Fával néha begyújtani, pattog a tűz, lobog a láng, olyan romantikus.
okt. 13. 14:45
 5/5 anonim válasza:

A gazdaságtalanság attól függ, milyen volt a kivitelezése. Mint korábban írták a kémény átalakítása fontos tényező, melyet sajnos nagyon gyakran kihagytak, mert olcsóbb volt az átépítés. A nem átalakított nagyon rossznak minősül gazdaságosság szempontjából. Továbbá az is, ahogy a másik komment is kiemelte, hogy hőtároló. Jó pár óra kell a felmelegedéshez (persze a lehűléshez is), így csak akkor gazdaságos és kellemes a hőérzet, ha folyamatosan megy.

Veszélyesség is függ attól mennyire jó állapotú maga a kályha és milyen minőségben történt az átalakítás. Fontos egy CO jelző!

Persze a fürdőszobai nyílt égésterű vízmelegítőhöz képest, azért biztonságosabb.

Érdemes-e kérdésre válaszolva pedig: Szerintem jó alku alap a lakás árának csökkentése szempontjából. Kb ha nem kifogástalan állapotú akkor mondhatod, hogy fel kell újítani/le kell cserélni/be kell vizsgálni, így pár % pluszt le tudsz faragni az árból.

Nem vagyok se fűtés, se gáz hozzáértő, csak én is lakásokat nézegetek és nálam a cserépkályha, ha csak nem tökéletes akkor csere kategória.

Sok sikert a lakáskereséshez!

okt. 14. 08:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!