Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Ha nincsen H tarifám akkor...

Ha nincsen H tarifám akkor gazdaságtalan?

Figyelt kérdés
Van egy klìmám H tarifa nélkül. Eddig még nem használtam. Megérthei így bekapcsoli fűtésre?
2022. dec. 17. 07:57
 1/8 anonim ***** válasza:

Igen, megérheti, de nagyon sok függ a ház adottságaitól. Nekem átlagos szigetelésű házam, régi, de jól záródó nyílászáróim vannak és még így is jobban megéri H tarifa nélkül klímával fűteni, mint gázzal vagy fával.

1. A gáz ára arányaiban sokkal többet emelkedett, mint az áramé és ha nincs nagyon jó hatásfokú gázkazánod, akkor valószínűleg ennek magasabb lesz az költsége.

2. A fának is az egekben van az ára, szintén nagyon jó hatásfokú kazán kell a gazdaságos üzemeltetéshez, ráadásul vegyestüzeléses kazánnál nem tudod olyan pontosan szabályozni a hőmérsékletet. Én az átmeneti időszakban (tavasz, ősz) tudok több köbméter fát megspórolni, mert ilyenkor nem kell feltétlenül az egész házat felfűteni, ilyenkor sokszor elég, ha 2-3 órát fűtök klímával. Mivel nálam padlófűtés van, ezért ezekben az átmeneti időszakokban rengeteg fa elment az egész rendszer felfűtéséhez. Összességében az egész éves fogyasztáson én rengeteget tudok úgy spórolni, ha klímát használok.

2022. dec. 17. 08:20
 2/8 anonim ***** válasza:
29%

Egyszerű, próbáld ki egy hétig hogy mennyivel fogyaszt többet.

De ehhez tudni kell hogy eddig mennyit fogyasztottál.

2022. dec. 17. 10:03
 3/8 anonim ***** válasza:
90%
Plusz egy H tarifa belekerülhet 3-400K királyi forintba is, ha óraáthelyezés kell miatta
2022. dec. 17. 11:45
 4/8 anonim ***** válasza:
2022. dec. 17. 11:51
 5/8 anonim ***** válasza:
64%

Az 1.-es meséjéhez képest jobban jársz, ha áldozol némi kp.-t a "H" tarifára.

Bár senki sem garantálja, hogy ezek a tarifák holnaputánra is így maradnak, mivel ez csak attól függ, hogy melyik lábával kell fel reggel a király.

2022. dec. 17. 17:02
 6/8 anonim ***** válasza:

#5 Nem mese. Az elmúlt évek fogyasztási adatai és az új árak (gáz, áram és tűzifa) figyelembe vételével pontosan kiszámoltam. Gázhoz képest kb 95 ezerrel, fához képest cca.50 ezerrel fizetek kevesebbet évente. De mint, ahogyan írtam is, ez nagyban függ a ház/lakás adottságaitól.

Ajánlom figyelmedbe az értő olvasást.

És csak szólok, a "némi kp." 400-500 ezer is lehet. Nekem 1 hónappal ezelőtti árajánlat szerint 445.000 forintba kerülne a H-tarifa kialakítása (teljesítménybővítés+szabványosítás).

2022. dec. 18. 09:21
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem gazdaságtalan, de nem is optimámis.
2022. dec. 18. 21:48
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem 4 klímám van H nélkül, nem állítom hogy olcsó, de a gáz sokkal több lenne.
2022. dec. 19. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!