Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Garzonban egyedül élőként a...

Garzonban egyedül élőként a nyári villanyszámlám havonta közel 8 ezer forint. Ez átlagos?

Figyelt kérdés

Egyedül élek egy garzonban, légkondim nincsen.

A nyári villanyszámlám havonta kb 8 ezer forint.

Szerintetek ez átlagos kategóriába sorolható ennek az összege?

szept. 14. 10:24
1 2
 1/13 Mad Max2 ***** válasza:
100%

Szerintem az sok

Bár számít az is hogy pl villanybojlered van, vagy nem stb...

Nálunk 54nm panellakásban kb 8000 a havi villanyszámla és klima is van

szept. 14. 10:29
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindegy, milyen nagyfogyasztóid vannak (bojler, tűzhely pl).

Nálunk két főre 3ezer körül volt nyaranta kislakásban, légkondi nélkül, ventilátorral, villanysütővel (de gázos tűzhellyel és gázcirkóval).

Idén lett légkondink, azóta ilyen 10ezer körüli.

szept. 14. 10:37
 3/13 A kérdező kommentje:

Számlában azt írták, hogy egy hónap alatt fogyasztottam 210 Kwh áramot.

Légkondim nincs, tűzhelyt nem is használtam mert a városban kajáltam.

A hűtőt nemrég vettem, ami szintén keveset fogyaszt.

szept. 14. 10:46
 4/13 anonim ***** válasza:

Mik a villanyfogyasztóid (tűzhely, hűtő+fagyasztó, ventillátor, TV, rádió, számítógép - az utóbbiak mennek szinte egész nap, nem kapcsolod ki?) Milyen gyakran mosol, porsszívózol, mivel fűtesz? Ugye, milyen sok mindent nem tudunk rólad???

Mi ketten vagyunk, 68 nm panelprogram után, nagyon intenzív villanytűzhelyes konyha, központi távfűtés, 230 literes hűtő-fagyasztó, kb. hetenként 1-2-szer mosunk, hét végén porszívózunk. Fölöslegesen nem megy sem a TV, sem a rádió, számítógép, villanyvilágítás sem.

Évek óta havi 6-7-ezret fizetünk. Az utóbbi években havi 6-ezernek van némi föle. Szerintem Te sokat fizetsz, gondold át, min tudnál takarékoskodni a villannyal.

szept. 14. 10:48
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is sok. Nekem 4-5 ezer. Mobil klimaval 10q
szept. 14. 10:50
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez sok. Mi ketten olyan 100 kWh körül használunk nyáron (pluszmínusz).

Buta kérdés, nem lehet, hogy átalányt fizetsz? Minden hónapban ugyanannyi a számlád? Mert akkor normális, hogy magasabb, kiegyenlíti a téli többletfogyasztást.

szept. 14. 10:53
 7/13 A kérdező kommentje:

Még a nyár elején költöztem ebbe a garzonba.

A számla alapján A1 lakossági fogyasztó vagyok.

Igazából spórolok ahogy csak tudok.

Porszívóm az még nincs is, mivel parkettás lakás, csak simán össze seprek.

Légkondim szintén nincs.

A konyhám eléggé kicsi, így csak elektromos főzőlap van ott, de az esetek többségében a városban kajálok.

Mosni ritkán szoktam, most is kb két hét lesz amíg összegyűl egy adag mosnivaló.

TV-m nincs. Egy asztali számítógépem van és ennyi.

Konvektorom van, de nyáron evidens hogy nem kellett használnom.

szept. 14. 10:59
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehetséges, hogy az előtted lakó fogyasztása volt magas és Te ennek alapján fizetsz? Ha így van, az évvégi elszámolásnál kiugorhat különbözet a javadra.

Jegyezd fel 2-3 hónap végén a villanyóra állását, a fogyasztást szorozd be az árral és máris következtethetsz az elszámolás eredményére.

szept. 14. 11:08
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

De te diktálod havonta az aktuális óraállást (vagy küldöd el a tulajnak, ha albérlet), vagy csak jön a számla minden hónapban?

Mert ha az utóbbi, akkor azt jelenti, hogy átalányt fizetsz. Azaz: az átlagos fogyasztást elosztja az mvm 12-vel, és arról küldenek számlát. Így nyáton többet fizetsz, télen kevesebbet, mint a tényleges fogyasztás. Évente egyszer elszámolnak a tényleges fogyasztás alapján, és attól függően, hogy milyen arányban van a becsülttel, pénzt kapsz vissza vagy ráfizetsz.

szept. 14. 11:10
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha átalányt fizetsz, akkor a 8-as szerint lehetséges. Olvasd le az órát, és egy hónap múlva nézd meg mennyit fogyasztottál. Nekem kéthavonta jön a számla, és úgy fizetek 8ooo-8500 között, tehát havi max. 4200 (hütő, fagyasztó, mosógép, laptop,TV, kis háztartási gépek, fűnyírás heti 2-3 óra).
szept. 14. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!