Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Hogy lehet, hogy ilyen magas...

Hogy lehet, hogy ilyen magas az áram és melegvíz számla?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Augusztus 12-én költöztünk 75 m²-es panellakásba. A klímát használgattuk rendesen, de csak 27-28 fokra állítva, a többi eszköz, lámpák stb normál használatnak volt kitéve. Jött nemrég 2 hétre egy 18 ezer forintos villanyszámla.

Ma érkezett egy 17 ezer forintos távhő számla(szetáv) 2 órának az állását a napokban kellett kiírni az ajtóra. Alig fogyasztottunk 2 köbmétert.

Ódákat zengett mindenki arról, hogy a panelban alacsony lesz a rezsi. Ehhez képest most rendkívül kétségbe vagyunk esve. Hogy lehetnek ilyen magasak a számlák? A szàmlázási időszakok is stimmelnek :((

A szolgáltatóknál be lett jelentve pontos óraállással, hogy most már mi lakunk itt, nem az előző tulajok.

Azt még el tudom képzelni, hogy óraállás kiírásnál az előzők hazudtak valami alacsonyabbat.

szept. 11. 18:23
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

#10 "Azt sem értem, hogy miért magasabb a nagyobb lakásnak a közös költsége. "

Ez mindig megállapodás kérdése, általában a társasházakban kialakult egy korábbi rendszer és azt viszik tovább amíg nem változtatnak rajta valamiért.

Abból indulnak ki, hogy a nagyobb lakásban általában többen élnek, azzal magasabb fogyasztás is jár, pl. több a szemét amit termelnek. Változó, hogy mi van benne a közös költségben, de általában a mérettel arányosan változik a költség. Van ahol a bent lakók számától függ, csak ezt nehéz követni, hiszen lehet hogy 5-en vannak oda bejelentve, de abból 3 már nem is lakik ott mert egyetemista vagy bérlakásban lakik valahol máshol és ez a lakcíme megmaradt hivatalosan, ugyanígy lehet, hogy csak 1 ember van bejelentve, de közben másik 4 is ott lakik vele. Ezért egyszerűbb azt venni alapul ami tény és nem változik, a lakás méretét.

okt. 14. 08:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!