Hazánkban már viszonylag ritka, többnyire a garázsok mélyén vannak, esetleg házi kisműhelyek alkalmi fűtését biztosítják. Igazából már a 80-as években kezdtek elterjedni a vegyestüzelésű kazánok, később pedig a gázfűtés, leváltva az olajkályhákat.
Az olajkályha a maga idejében olcsó fűtési mód volt, beleértve (az akár házilag is elkészíthető) a fűtőberendezést és a tüzelőanyagot is.
Egy ismerősöm kint él Svájcban, azt mondta, hogy ott rengetegen fűtenek olajkályhával
Ahogy Angliaban és Írországban is.
Csak lehet nem azzal a tipusu olajkályhával amire te gondolsz.
Ezek tobbnyire csak a vizet melegitik a radiátorhoz, es a házon kivul vannak, kb ugyanolyan mint a fa fűtésű kazán.
Én régebben láttam egy-két felbukkanó hirdetést a Marketplacen... de élőben gyerekként se láttam... sparheltet még láttam, de olajkályhát nem.
Am nem össze tévesztendő az olajradiátorral, teljesen más a kettő!
18.
Igen, aki nem tudná: az olajradiátor egy zárt rendszer, ezért nem büdös, viszont hálózatról megy, úgyhogy az sem egy olcsó fűtési lehetőség manapság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!