Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mennyire szokás még olajkályhá...

Mennyire szokás még olajkályhával fűteni?

Figyelt kérdés

2023. dec. 28. 14:43
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Ja, hát Svájc eleve gazdag ország, a havas hegyek között meg tökmindegy Nekik, hogy mivel, csak legyen fűtés!
2023. dec. 28. 17:50
 12/26 anonim ***** válasza:

Hazánkban már viszonylag ritka, többnyire a garázsok mélyén vannak, esetleg házi kisműhelyek alkalmi fűtését biztosítják. Igazából már a 80-as években kezdtek elterjedni a vegyestüzelésű kazánok, később pedig a gázfűtés, leváltva az olajkályhákat.

Az olajkályha a maga idejében olcsó fűtési mód volt, beleértve (az akár házilag is elkészíthető) a fűtőberendezést és a tüzelőanyagot is.

2023. dec. 28. 22:15
 13/26 anonim ***** válasza:

Egy ismerősöm kint él Svájcban, azt mondta, hogy ott rengetegen fűtenek olajkályhával

Ahogy Angliaban és Írországban is.

Csak lehet nem azzal a tipusu olajkályhával amire te gondolsz.

Ezek tobbnyire csak a vizet melegitik a radiátorhoz, es a házon kivul vannak, kb ugyanolyan mint a fa fűtésű kazán.

2023. dec. 29. 00:17
 14/26 anonim ***** válasza:
Semennyire, talán már fűtőolaj sincs de kályhát ezer éve nem láttam.
2023. dec. 29. 08:31
 15/26 anonim ***** válasza:
12%
Fűtőolaj = gázolaj
2023. dec. 29. 10:01
 16/26 anonim ***** válasza:
Svájcban tényleg sok helyen fűtenek olajjal, de nem azért, mert annyira tuti jó dolog, hanem mert jóval kisebb a gázhálózat kiépítettsége, mint nálunk, illetve sok helyen nem megoldott a tüzifa tárolása.
2023. dec. 29. 18:40
 17/26 anonim ***** válasza:
Irakban azzal fűtenek 😄 bar ott mondjuk nevetségesen olcsó a Benzin 🤣
2023. dec. 30. 00:51
 18/26 anonim ***** válasza:

Én régebben láttam egy-két felbukkanó hirdetést a Marketplacen... de élőben gyerekként se láttam... sparheltet még láttam, de olajkályhát nem.

Am nem össze tévesztendő az olajradiátorral, teljesen más a kettő!

2023. dec. 31. 13:27
 19/26 anonim válasza:

18.

Igen, aki nem tudná: az olajradiátor egy zárt rendszer, ezért nem büdös, viszont hálózatról megy, úgyhogy az sem egy olcsó fűtési lehetőség manapság.

2024. jan. 2. 11:39
 20/26 anonim ***** válasza:
Hát azért olcsóbb mintha sima gázolajat égetnél él... speciel én a szobámat olajradiátorral fűtöm.
2024. jan. 2. 14:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!