Azokban az országokban ahol nem szokás gázzal fűteni, vagy nagyon kevés helyen van, mégis mi a búbánattal csinálnak meleget? Mert árammal biztos nem, mert ahhoz nem is tudom mennyi erőmű kéne. Fával?
Hát kell 8-10 vízerőmű, azt máris jön az ingyen áram magától... Máshol megoldották. Nálunk meg három kerület azt hallgatja bedeszkázott ablak mögűl, hogy sípol a villamos, mint a hétszentség. Eddig csak dübörgött. Mert visszatáplálnak a felsővezetékbe valami 20 forintnyi kutyafâszát 20 milliárdos fejlesztésből.
Attól függ, mijük van. Olajhatalom olajkályhát használ, erdőhatalom faanyagot...
Rákerestem Svédországra, mert ott mégeléghideg is van, sopk fűtés kell... Még ott is igen komoly szerepe van az elektromos áramnak. Igen, rengeteg energia megy el rá, ez ilyen. A kizárólagos elektromos fűtés nem annyira jellemző, de hol az? Bár ez változhat, ahogy változnak az idők s ez nem szegény és nemtörődöm ország...
Melegebb országokban kevesebbet kell fűteni s elég vegyes kép, természetesen. Hazánkban is van mindenféle fűtési mód...
A svédeknél a szigetelésen tűnődöm el néha, mert egy tipikus, rosszul szigetelt ház Magyarországon is rengeteg fűtést igényel...
Voltam Kanadában (Toronto mellett), gáz nuku, központi villany kazán, légfűtés. 35kW. - 25 fokban zümmögött rendesen a villanyóra. Egész utca villanyról ment.
Csak nálunk van ez a luxus az orosz gázzal.
A családból élnek a svédországi Vaxjö-ben...
Az ország 90%-ban NINCS gáz!
A szigetelési technológia egész más. Nagyon komoly szigetelés van,de nem úgy,mint nálunk(hogy bezárunk légmentesen mindent) ott "hétköznapi dolog",hogy automata az egész szellőzési rendszer. Sok helyen a konyhai elszívó 1-s fokozata a ház szelőzőrendszerének az indítása. Komoly légcserék vannak,a meleg(nyáron a hűvös) benntartása mellett.
A klímával való fűtés nagyon elterjedt,nem fogyaszt igazán sokat. Mondjuk amilyen(legjobb) klímákat itt nálunk lehet kapni,azok ott "labdába sem rúgnak".
Elterjedt a távfűtés,faaprítékkal fűtik az erőműveket,és mindent felhasználnak a gyökerektől a gallyakig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!