Albérlőnél barátnő pár napig itt marad, szokás ezért pénzt kérni?
Pár napra nem, de 1 hét+ -ért már igen.
Ha meg rendszeresen jön a csaj, és nem csak ott alszik, hanem több napot marad, akkor a rezsibe adott pénzt kell átkalkulálni.
Én odaköltöztem a barátnőmhöz pár hónapra aki albérletbe lakott , nem kértek soha 1fttal se többet. Az anyukájának lett párja ő is oda költözött azért se szóltak...(pedig nagyon goromba házaspár volt a főbérlő akik amúgy felettünk laktak )
Mi közben kiadtuk a vidéki házunkat, ott a csaj terhes lett így a barátja hozza költözött nem kértünk több pénzt.
Tisztázzuk a helyzetet:
Te vagy a főbérlő, tehát te is ott laksz, és van egy albérlőd, akihez jön a barátnője? Ezért én nem kérnék pénzt, meg kell persze beszélni előre, de az a 3 nap rezsiben annyira jelentéktelen, hogy nem érdemes ezen rugózni. Majd lehet, hogy hozzád is jön valaki, vagy egy kis segítségre lesz szükséged pakoláshoz vagy ilyesmi.
Ha pedig a lakásodat adod ki fix összegért és fizetik azon felül a rezsit, úgy, hogy nem laksz ott, ne kérj semmit. Szólt előre, örülj neki, a rezsit úgyis fizetik, semmi károd nem származik belőle. Egy lakás kiadása mindig bizalmi viszony, jó, ha mindenki elégedett, ha normálisan álltok egymáshoz.
Általában nem szokás kérni, mert ha együtt éltek, akkor most lehet az ő barátnője alszik ott három napot, máskor meg a te párod, anyukád, testvéred, akárkid.
Nem szokás ezen ennyire rugózni, csak ha már szinte ott is él, mégsem száll be a költségekbe.
Fűteni nélküle is fűtötök, a lámpa, tv akkor is világít/megy gondolom, ha ő nincs ott. Max vízben jelentkezik, hogy egyel többen vagytok, de az sem gondolom, hogy jelentős mértékben.
Nem szokás és egyenesen pofátlanság.
Hiszen az ember gyakorlatilag otthonaként, életvitelszerűen használja a lakásod, ezért fizet egy vagon pénzt. Az élethez pedig általánosságban hozzá tartozik, hogy vendégek jönnek hozzánk akár több napra.
Na meg alapvetően 3 nap az nem "ott lakás".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!