Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogy lehet ezt finoman közölni?

Hogy lehet ezt finoman közölni?

Figyelt kérdés
Van egy barátnőm, akit már majdnem hat éve ismerek, és nagyon szeretem. Szinte már a testvéremnek tartom, de van egy nagyon rossz szokása, ami csak mostanában szúrt szemet: túrja az orrát. Nagyon gusztustalan, de nem tudom, hogyan szóljak rá, hogy ne bántsam meg nagyon. Segítsetek! Előre is köszönöm.

2016. máj. 5. 18:21
 1/7 anonim ***** válasza:
De gondolom csak előtted, nem? Nyilván mivel ilyen szoros a kapcsolatotok, úgy tűnik nem zavarja ha előtted csinálja. Ha nem így van, akkor is szólhatsz, most emiatt nem fog kiutálni az életéből.
2016. máj. 5. 18:24
 2/7 anonim ***** válasza:

Első, itt nem azt kérdezte szóljon-e, hanem azt, hogyan szóljon.

Szerintem mondd neki, hogy: nagyon szeretlek, de légyszi ne előttem túrd az orrod.

De itt szerintem úgymond "jó" közlés nincs,

2016. máj. 5. 18:29
 3/7 anonim ***** válasza:
Akkor úgy mondom, hogy felesleges bármibe csomagolni, főleg ha ennyire jóban vannak. Miért bántaná meg ezzel?
2016. máj. 5. 18:32
 4/7 anonim ***** válasza:

1. Mindenkit el kell fogadni, nem megváltoztatni.

2. Ha ezt úgy gondolod, hogy neki hátrány lehet (nyilván jelen esetben ez elég egyértelmű), akkor mondd neki, hogy lenne egy véleményed, egy közlendőd, amit az ő érdekében szeretnél neki elmondani. És kérdezz rá, hogy érdekli-e a véleményed. Ha jól tálalod, akkor érdekelni fogja. És ha olyan a szövegkörnyezet, hogy felkeltetted az érdeklődést, akkor nem lekezelően, de őszintén elmondhatod, hogy zavar, de ezen felül őrá nézve sem jó. Meg is fogja köszönni, ha nem tapló és észosztó stílusban teszed.

2016. máj. 5. 18:52
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
2016. máj. 5. 18:54
 6/7 anonim ***** válasza:
Én megkérdezném viccesen,hogy bányászati engedélyed van?talán leesik neki
2016. máj. 5. 20:31
 7/7 anonim ***** válasza:
Hát ha annyira jó barátnőd, hogy túrja előtted az orrát, akkor simán megmondhatod neki viccesen vagy komolyan, hogy gusztustalannak tartod.
2016. máj. 6. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.