Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Átalány, vagy diktálás?...

Átalány, vagy diktálás? Melyikkel járok jobban? (Gáz)

Figyelt kérdés

Diktálós vagyok jelenleg, mennek ugyebár most ezek a szivatások, hogy szeptemberre, októberre nem jár annyi kedvezményesen, mert meleg volt. Ügyelünk rá, hogy az éves 1729-es rezsicsökkentett limitet ne lépjük túl, ha kell, fával, klímával rá tudunk segíteni.

Ha átalányt fizetnénk, akkor nem tudnak úgy megszivatni, mint most ősszel a diktálással?

2023. nov. 19. 19:23
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

10-es válaszoló, nem tudom hogy írjam még le, hogy megértsd, de még egyszer megpróbálom. Tavaly, mondjuk volt egy enyhébb novembered, akkor nem használtad el a 216-ot, amit lehet, hanem mondjuk csak 170-et. Tehát "maradt" a havi kedvezményesből még 46 m3-ed. A 216-ot, a jelleggörbe mutatta arra a hónapra, tehát tavaly még biztos volt, hogy ha 216-ot diktálsz, az mind 102 ft-os áron megy. Ha már 217-et diktáltál, az az egy szem m3 már 750-ért ment. Ha 10 m3-rel mentél csak túl a novemberin, akkor az már 7500 ft-t jelentett pluszban, ha hússzal, mert mondjuk fázósabb vagy, akkor már 15000. Na most senki sem akar ennyiket fizetni pluszban, hogy aztán majd sok hónap múlva térítsék meg neki. Hanem akkor inkább előre diktálsz többet, és felhasználod még az éves leolvasás előtt egy hidegebb hónapban. Pl. az enyhe november után jön egy fagyos december. Amit engednek akkor a jelleggörbe szerint, az 306 m3, de mivel hideg volt, elment 330 m3. Na ott jön jól neked az a plusz, amit már előzőleg lejelentettél, és még olcsó volt. Nálunk ez jól is jött ki, mert az éves leolvasásunk január végén van, és addig azért szoktak hidegek lenni.

És hidd el, egy nagyobb családi háznál, még ha az szigetelt is, decemberben, januárban simán elmegy a 300+ m3. Mi tavaly nem sokat tudtunk többet diktálni, sőt, januárban a fűtésre úgy egy hetet rá is segítettem fával, hogy semmiképp se lépjük át azt a bizonyos 1729-et.

2023. nov. 20. 15:26
 12/14 anonim ***** válasza:

Én is most szembesültem ezzel a problémával, hogy rohadjanak meg. Átalányra szeretnék váltani, de a honlapon (mvm) , azt olvastam, hogy csak az éves leolvasás utáni 30 napban lehet elszámolási módot változtatni. Ez igaz?

Remélem átalányosként nem fognak szivatni...

2023. nov. 20. 22:34
 13/14 A kérdező kommentje:
12-es válaszoló, én is úgy tudom, hogy az éves leolvasás után lehet. Mi is váltunk január végén.
2023. nov. 21. 09:40
 14/14 anonim ***** válasza:
12-es vagyok. Ma voltam bent az ügyfélszolgálaton és átállították nekem, pedig csak márciusban lesz leolvasás.
2023. nov. 21. 21:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!