Ha havi diktálásos rendszerben vagyok az E-Onnál, de egy ideig nem diktálok, mert elutazom, akkor is számláznak?
Átlagolnak az előző fogyasztások alapján.
Ajánlatos lenne szólni nekik, ha ennyi ideig nem diktálsz.
Én az eddigi fogyasztás alapján bediktálnék mindig egy többé-kevésbé azonos fogyasztásnak megfelelő összeget, ha hazajössz, akkor majd korrigálod.
Vagy megkérsz valakit, hogy legalább 2-3 havonta olvassa le. Gondolom, ha ilyen hosszú időre elmész, adsz valakinek kulcsot arra az esetre, ha bármi gond adódna.
Hiába nem adtak 100%-ot annak, aki azt írta, hogy megszűnik a diktálási lehetőséged, attól még ez így van! Nem örökre nyilván, a következő éves leolvasás után ismét igényelheted a diktálást! Ha nem diktálsz, akkor számolnak a fogyasztásodból egy átalányt, és azt számlázzák ki!
Én is azt tenném, amit más is ajánlott, diktálj egy óraállást minden hónapban. Ha jól értem nem lesz senki sem a lakásban, míg Te távol vagy, mert ha lenne, az megmondaná neked az óraállást. Mi a tököm generál majd neked fogyasztást a lakásban? Bojler, ha van, azt lekapcsolod, hűtőt kirámolod és szintén áramtalanítható, hisz 8 hónapig nincs mi elállna egy hűtőben, ha van valami a fagyóban azt odaadod anyádnak, apádnak, testvérednek, szomszédnak, bárkinek, azt ennyi. Én biztos, hogy semmit nem hagynék bekapcsolva, ha 8 hónapra távozom...
Egyébiránt időt nem kell pazarolni, ha átakarsz állni más elszámolásra, online meglehet tenni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!