Gravitációs rendszerű vegyestüzelésű kazános fűtés kiépítése manapság mennyire gyakori?
Mint új fűtési rendszer, teljes házfelújítás során, radiátorokkal.
Megéri?
Van még egyáltalán szakember, aki ért ennek a szakszerű kivitelezéséhez?
Presszó idomokból is van nagy méret, csak esetleg 1 nappal tovább tart.
Költsége pedig a sokszorosa lesz, a szivattyús rendszerhez képest!
A 70-es években mindenhol nagy divat lett a központi fűtés, csak arra nem számítottak, hogy némi tudás ehhez is szükséges, még ma is, amikor kompjuter vezérli a kazánt, meg az egész fűtést, na most, amikor mindent így összekavartak, meggyőzték az embereket, hogy ez a jövő!!!!
Bolond volna bárki is gravitációs fűtést csinálni, hogy többet ne legyen rá szükség, miből élne? Láttam olyan fűtést a garázsból kazánház lett és amikor megkérdeztem mivel fűtötök? "Hősugárzóval", mert már egy hete
javítják, mert hol ez, hol az nincs hozzá!!!!!
Én mint amatőr, csak gravitációs fűtést csináltam, mert abból is lehet jót
és rosszat csinálni! Kell egy kazán, amiben nem csak tüzelni lehet, hanem FŰT is!!! Kellenek csövek, először valóban vastag, majd kiderült a vékony is jó, ha a visszatérő vastag, húzza a vizet, úgy, hogy szivattyúra semmi szükség, és áramra sem!!!! A radiátoroknak méretük van a megfelelőt kell használni!!!! Aki játszani akar, mert sok a pénze van, minden nyáron
csináltasson jobbat, hátha valamelyik beválik!!! Már 500%-os kazánról is olvastam, de szerintem még 100%-os sincs!!!!!!
12/12 Akkor te gravitációs fűtès párti vagy? Nekem is van ès èn elègedett vagyok vele. A radiátor cserèn gondolkozok mert règiek ,15-20èvesek lehetnek kb. Így vettük a házat 6 ève. Az lenne a kèrdèsem,hogy a kazán a ház alatt van a szuterènben,birná a 1/2" radiátorokat is keringetni a rendszer? Az előremenő nálam szinte fel megy a lakó szint plafonjáig,ès onnan jön le a radiátorokhoz egyesèsèvel. Persze szűkítve vannak a csövek ahol kell(gondolom,vagyis látom). Így fűtök 6 ève,ès az előző tulaj is így fűtött.
Èn szeretem,sztem nem több idő míg felmelegszik a víz ès keringeni kezdene . Szeretem
A gravitációs fűtéssel az a baj, rossz a hatásfoka. Feleslegesen vastag csövek, emiatt sok víz is, sok helyet is foglal. A vastag csövek miatt nem ott adja le a hő kisebb részét ahol kéne, hanem útközben a radiátorig. Ez szintén elősegíti a nagy hőingást a házban.
Pincéből fűtve minden probléma nélkül fognak menni a lapradiátorok, nyugodtan cseréld le. Megapress idomokkal lehet a legpraktikusabban átállni presses cső rendszerre. És optikailag is a legszebb verzió lesz, ha jó helyen vágjátok a csöveket a radiátor bekötéshez. Gépet nagyobb szerelvény boltokban adnak pofástól.
Ha jól szabályozott rendszert akarsz vegyes kazánnal kell a puffer, zártá kell tenni és kell 1 freki váltós szivattyúval és a radiátorokon termofejekkel. Attól függően hol van a puffer kelhet még 1 szivattyú a primer oldalra.
Így tudsz a legtöbbet spórolni, ha helység elérte a hőfokot a termofej lezár, a szivattyú vissza szabályoz. Egy helyiségbe viszont kell egy szoba termosztát a legegyszerűbb és kész. 5-10 év alatt megtérül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!