Kinek mit tartalmaz a közös költsége és hány nm-es a lakás után mennyit fizet? (Nálunk nemrég nagyon megemelték a felújítás miatt, sokallom 24 e Ft-ot egy 43 nm-es lakásért.)
Bakker! Akkor félve említem hogy 4 emeletes panel 4 lépcsőházzal.
7000.-/54 m2
Ajka
Mi minden költség van abban az ajkai közös költségben, ami után 7-ezret fizetsz havonta?
Én a #8 válaszoló vagyok, Budapesten lakom és az általam említett összegben benne van a kölcsön, amit a panelprogram végett felvettem a lakásra (bő 10-ezer Ft havonta).
Heti 2x takarítás
Szemét szállítás
Kisebb javítási munkák díja.
Közös képviselő tiszteletdíja
Közös tér világítás, fűtés.
Közösségi terület által használt víz (pl. felmosás)
Illetve mi lakásfenntartó szövetkezetben vagyunk. Nekik is van valami költség...
Nem lepusztult az épület. Bár elmúlt 40 éves. Ezért az infláció kezdetekor úgy döntött a lakógyűlés, hogy amíg nagyon nem indokolt. Nem emelnek. Mivel elinflálódna a megtakarítás!
Tartozásunk nincs.
46 nm, Bp, régi, liftes panel, Eddig 10.200 Ft volt, most emelik ősztől 30.000 Ft-ra, mert a Lakásszövetkezet hitelt vett fel korszerűsítésre (hőszigetelést már kinyögtük, most újabb felújítás következik). Nincs benne a szemétdíj, vízdíj.
Még fogalmam sincs miből fogom kifizetni és 6 évig!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!