Ha a lakásom felújítás miatt nem volt használva 8 hónapon át, mi alapján állapítják meg a jelleggörbét? Ilyenkor, mivel 8 hónapon át nem használtam gázt, ezekben a hónapoban kb. 0 lesz az időarányos limit és piaci árat kell fizetnem?
Figyelt kérdés
Vagy van egy hivatalos, a lakosság átlagos fogyasztására vonatkozó jelleggörbe és nem eyéni szinten határozzák meg?2022. júl. 30. 23:39
1/6 A kérdező kommentje:
Gondolom minden fogyasztó esetében az előző év alapján határozzák meg, melyik hónapban hány százalék gázt használt el az éves fogyasztás arányában.
Az én esetemben, azért kérdéseket vet fel a jelleggörbe alapú számítás. Nálam a fogyasztás 100%-a 4 hónapban oszlik meg, a maradék 8 hónapban, így a téli hónapokban ez alapján 0 lenne a limit, 4 hónapban meg 5-600 m3-t is használhatok kedvezményesen, ha ez így van.
2022. júl. 30. 23:44
2/6 anonim válasza:
A jelleggörbe központilag van meghatározva, nem a te egyéni fogyasztásod alapján. Amit a hírekben olvasol, azok a számok vonatkoznak rád is. De az is csak akkor ha havonta diktálós vagy.
3/6 A kérdező kommentje:
Köszi!
2022. júl. 31. 00:00
5/6 anonim válasza:
ha 4x 500 m3 használsz akkor át léped a küszöböt, és drágább lesz a gáz.
1729 m3
"4 hónapban meg 5-600 m3-t is használhatok kedvezményesen"
NEM
6/6 A kérdező kommentje:
Igen, ezt valóban benéztem. 432,25-re jönne ki az átlag 4-gyel osztva.
2022. júl. 31. 23:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!