Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » 640 ezer forintos gáz számla???

640 ezer forintos gáz számla???

Figyelt kérdés

Ma jött a csekk. Hát azt hittem hátast dobok. Havonta 45-47 ezer forintot fizettem.

A ház 100nm , olyan 23 fokra volt állítva télen.

És most az évi leolvasás után , jött egy 640 ezer forintos számla.

3109 köbméter ment el , ez áll a papíron.

Volt valaki hasonló helyzetben?

2023. júl. 5. 20:51
1 2 3 4 5 6
 21/58 anonim ***** válasza:
100%

Ha egy éve laktok ott, akkor rosszul mértétek fel, hogy mennyi lesz a fogyasztásotok és keveset fizettetek. Tényleg tavaly nyáron még a csapból is az folyt, hogy aki nem fog beleférni a rezsicsöki keretbe, annak mennyibe fog kerülni a gáz. Az a ti hibátok, hogy nem kontrolláltátok télen, hogy mennyi gáz fogy. Ekkora fogyasztásnál és áraknál az is luxus, hogy 23 fokra fűtöd a házad.

Fenyegetőzhetsz itt, hogy nem fizeted be, de csak magaddal bacol ki. Az órádat leszerelik, gázod nem lesz, de a tartozásod megmarad.

2023. júl. 5. 22:32
 22/58 anonim ***** válasza:
100%

Frissen beköltözve valahova igen gyakori hiba ez, a rezsikálvária mellett pedig ha nem hiba történt, akkor a saját tőrötökbe szaladtatok gyakorlatilag. Szép kis tanulópénz.

Mi télen költöztünk. Nem fukarkodtunk a fűtéssel az első hónapban, majdnem tökön is döftem magam, amikor leolvastam egy hónap után a mérőt. Utána azért visszafogtuk magunkat, továbbra is olvastam minden hónapban és nem is ért leolvasáskor meglepi. Az ember azt gondolná ez a természetes.

2023. júl. 5. 22:56
 23/58 anonim ***** válasza:
77%

A megoldás a következő: egyrészt átlagfogyasztás felett fogyasztottál. Másrészt havi átalányban fizettél, nem havonta olvastad be a gázóraállást. Havi 45-47 ezer forint nem átlagfogyasztás. Én pl. nem kerültem ilyen helyzetbe, mert 1 db. gázkonvektorom van és nem bírom a meleget. Régebben se fűtöttem soha 22-23 fok fölé, most meg beálltam kb. 19 fokra és soha nem érte el a gázszámlám még a havi 12 ezret se, olyan 7-8 ezer volt az átlag. Én havonta olvastam be, még ki is számoltam, hány köbméter fogyott. Általában még a havi 100 köbméter se jött össze, vagy csak egy kicsivel több.

A 640 ezer pedig az év végi különbözet, amit évente egyszer számláznak.

Sajnálom, hogy nem számoltál ennek korábban utána.

Amúgy én legszívesebben az ilyen számlákat az oroszokkal fizettetném ki. Ha nincs a háború, nem lenne ez a gázprobléma. Putler magánvagyonából vonatnám le szívesen a te 640 ezer forintos számládat. Megérdemelné.

2023. júl. 5. 23:01
 24/58 anonim ***** válasza:
92%

#23 Jóval nagyobb házunk van mint a kérdezőnek, gondot sem okozna kifizetni a nagyobb gázszámlát még most se. de eszünkbe sem jutott a lakótelepről kiköltözve, hogy ugyanolyan melegben élhetünk majd télen.

Pont az első év az amikor mindenre oda szokás figyelni, hiszen még nem ismeri az ember az új lakás viszonyait, milyen a fogyasztás áramból, vízből, - mennyit kell fűteni. Még nem tudni pontosan jó-e az a biztosítás ami van, kell-e pluszban valami stb.

Nálunk 21 foknál soha nem szokott melegebb lenni, 20 fok a szokásos télen, és még így is visszavettünk 19 fokra, mert tudtuk, hogy nem fogunk beleférni az átlag fogyasztásba.

Pont emiatt ment hónapokig a médiában, hogy előre lehessen gondolkodni és ne utólag kelljen szenvedni a nagy, megfizethetetlen számlák miatt.

2023. júl. 5. 23:09
 25/58 anonim ***** válasza:
95%

" Nem !!! Nem fizetem be. És ha kell a Szűz Máriát is rájuk hozom!"

Neked nem lesz gázórád fűtési szezonra, nem nekünk.

A szolgáltatód a tartozásodat végrehajtónak átadja, az tesz rá némi hasznot és máris ~1,5x annyival tartozol. Ezt pedig ráterhelik a fizetésedre és elbúcsúzol 33%-nyi béredtől, addig amíg ki nem fizeted teljesen.

A jelenlegi rendeletet szerint, ha leszedik a gázórát, csak úgy rakják vissza, ha megfelel a legújabb előírásoknak. Tehát, ha nem kondenzációs kazánod van, akkor: tervezés, újra csövezés, új kazán, új kémény és munkadíjak. Ez +8-900000 ft!

Így még a hülyének is megéri szórakozni a gáz szolgáltatóval...

"Nem tudtam a gáz órát folyton nézegetni mert a szomszédban van. "

Micsoda kihívás havonta egyszer átmenni a szomszédba lefényképezni, vagy felírni az óra állást...

2023. júl. 5. 23:25
 26/58 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos ezt be kell fizetni. Figyelmetlenség miatt nem fogják elengedni a tartozást. Részletfizetést esetleg lehet kérni.

Ha nincs pénz, akkor vagy kölcsönt lehet felvenni, vagy családon belül kölcsönkérni, vagy eladni a lakást és az árából kifizetni a tartozást és másik, olcsóbb lakásba menni.

2023. júl. 5. 23:31
 27/58 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Nem a hozzászólókat kell szidni. Igazuk van. Minden erről szólt. Elsejétöl elsejéig leolvasni az órát télen. Egyszer se jutott eszedbe? Régen nekem se. Most írtam a nyári fogyasztast es a télit is . Havi 15 átalányt fizettem ezt most lejjebb veszik mert bőven belül vagyok. Decemberig fával kerti hulladékkal tüzeltem hogy biztos beleférjek. Úgy volt tavasszal is rásegítek de olyan jól alakult a fogyasztás hogy nem kellett. Sőt meg egy havi maradt így idén már novembertől gázzal fűtök. Tényleg érdekes hogy rá se néztél a fogyasztásra ilyen helyzetben. A pénzt be kell fizetni ha tetszik ha nem
2023. júl. 6. 00:02
 28/58 anonim ***** válasza:
94%

az enyhe tél miatt 20%-al kevesebb gáz fogyott,

így közel 800 m3 gázt megspóroltatok.

azért azt a szomszédot megnézném, honnan fogyasztja a gázt ?

lehet 1 ezressel elírták az óra állást.

2023. júl. 6. 00:18
 29/58 anonim ***** válasza:
25%
Reklamálj, hogy itt valami nem stimmel, mert ez tényleg kiugró összeg.
2023. júl. 6. 02:38
 30/58 anonim ***** válasza:
93%

Reklamációnak helye nincs. Az átlagfogyasztás felett a 7 X - ét számolják a rezsicsökkentett árnak.

A mi házunk 94 nm, 22-23 C fűtöttük fel. Kellett mert még új. Télen költöztünk be. Átalányt fizetünk, havi 15ezret. A mérőórát 3-4 naponta ellenőriztük.

2023. júl. 6. 06:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!