640 ezer forintos gáz számla???
Ma jött a csekk. Hát azt hittem hátast dobok. Havonta 45-47 ezer forintot fizettem.
A ház 100nm , olyan 23 fokra volt állítva télen.
És most az évi leolvasás után , jött egy 640 ezer forintos számla.
3109 köbméter ment el , ez áll a papíron.
Volt valaki hasonló helyzetben?
Mi is 100m2-t fűtunk, emeleti lakás. Havi 9000 Ft-ot fizetünk és 23-24 fok van télen.
Nektek valahol baromira elmegy a meleg.
Várj, triviális kérdés.
A gázórát megnézted? Összevetetted a tavalyi leolvasással? Tényleg elhasználtatok 3109 köbmétert, nem elírás?
Mert ez így elég brutálnak tűnik nekem.
Kérdező
Tavaly ilyenkor közölték, hogy csak az átlagfogyasztásig marad a rezsicsökkentett ár. Azért szóltak előre, hogy mindenki annak megfelelően tudja a fűtését igazítani, hogy mennyi pénze van.
A magyar közlönyben is megjelent még a nyár közepén, hogy augusztus 1-től 1729 köbméter/év fogyasztás az átlagfogyasztás, ez folyt a csapból is akkorában, mert mindenki azzal foglalkozott, hogy hogyan is kell számolnia a rezsiköltségeit árammal, gázzal.
Ti ennek majdnem a dupláját fogyasztottátok el és ezek szerint nem a valós fogyasztást diktáltátok be havonta hanem valamekkora átalányt fizettetek. Azaz meg se nézted a gázfogyasztásodat.
Sajnos ez a te hibád, hogy most egyben kell kifizetned, mert tájékoztatást kaptál a kormánytól, a médiából és a szolgáltatótól is a változásról.
És ezt nem leszólóan írom, mi is belefutottunk egy hatalmas villanyszámlába, mert mi meg a villanyórát nem néztük meg és volt egy tévesen bekapcsolt fogyasztónk ami hatalmas mennyiségű áramot vitt el, pont ezen a télen és nem valamikor az elmúlt évtizedben amikor ennek töredékébe került volna csak. Ahogy az a mi hibánk volt mert mi is csak az éves leolvasásnál szembesültünk az óra állásával, úgy ez meg a tied. Ráadásul te tudhattad előre is hogy ez lesz a vége, hiszen előző években még ennél nagyobb is lehetett a fogyasztás, mert ez enyhe tél volt.
Amúgy mi alapján fizettetek ilyen kevés köbméter gázt ha átalánydíjasak vagytok?
"ezt nem fogom ennyiben hagyni"
Jól teszed! Fizesd be!
Amúgy én jártam így. Csak nálam volt előtte egy -. Ennyit kaptam vissza. Odafigyeltem, (előre)gondolkodtam, olvasgattam az órámat, stb. Nem kell hozzá Nobel díj hogy az ember ne szopassa le magát.
Nem tudom ,aki annyit tud írni hogy így jártál meg hasonló , az valami késztetést érez hogy mindenképp írnia kell valamit ? 😂
Nem tudtam a gáz órát folyton nézegetni mert a szomszédban van. Jelenleg most sem tudom még, hogy valós -e ez a 3109 köbméter , de gondolom hogy igen mert különben nem írták volna ezt. De nyilván megfogom nézni , és utána járok. Nem !!! Nem fizetem be. És ha kell a Szűz Máriát is rájuk hozom!
Egy éve lakunk itt. Na de mindegy , aki normálisan írt annak köszönöm szépen! Aki meg nem, hát.. a saját karmáját építi . Szép jó éjszakát mindenkinek.
Gondolom havi átalányban fizetted a 45-47 ezer forintokat, azt pedig az előző évi fogyasztásból kalkulálják ki, ami ezek szerint sokkal kevesebb volt, mint a mostani 3 ezer m3. Ennek kéne utánajárnod, hogy mi az oka, mivel a tél meg enyhébb volt, mint előző évben. Elő kellene venni az egy évvel ezelötti elszámolót, hogy azon mennyi volt a fogyasztás, megnézni most a gázórát, hogy mit mutat, összehasonlítani a számlákkal.
Olyan nincs, hogy ezt nem fogod annyiban hagyni, ha ténylegesen ennyit fogyasztottál, akkor nem tudsz mit tenni. És még arra is felkészülhetsz, hogy az ezután készülő havi számláidat is ehhez fogják beállítani, készülhetsz százezres havi számlákra.
Nekem 210 m3 a havi átalányom, az évi 2500 m3, havonta 58 ezer forint, de a novemberi elszámolásnál vissza fogok pénzt kapni, mert kb. 2000 m3 lesz az évi fogyasztás.
Ez rengeteg.
Első számú szabály, ha valahova frissen költözöl, az első évben minimum 2 havonta ránézel minden mérőre és okulsz az sem baj ha diktálsz.
Második. Ilyen esetben utolsó elszámoló számla (tavalyi leolvasás) elővesz, mérőt leolvasni, jelenlegi számlát előkapni. Ebből kiderül, hogy jogos-e vagy sem. Ha jogos, akkor hívhatod te az atyaúristent is... Ha nem jogos, akkor pedig élj panasszal és kész. Korrigálni fogják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!